Ak Parti Milletvekili Can: Şu Anki Stadyumun Yerini Betonlaştırmayacağız

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir Stadı'nın bulunduğu alana, “AKP TOKİ aracılığıyla AVM ve oteller yapacaktı. TOKİ bize bunun için proje gönderdi....

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir Stadı'nın bulunduğu alana, “AKP TOKİ aracılığıyla AVM ve oteller yapacaktı. TOKİ bize bunun için proje gönderdi. Biz kabul etmedik.” yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Can, "Şu anki stadyumun yerini yapılaşmaya açmayacağız, orada herhangi bir şekilde betonlaşmaya izin vermeyeceğiz. Alan Eskişehir halkının olacak." dedi.

Milletvekili Can, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 6 Kasım 2014 tarihinde basında yer alan açıklamaları, mevcut stadyum arazisi üzerinde bulunan Atatürk Spor Salonu alanı ile ilgili 15 Eylül 2009 tarihinde altına imza attığı meclis kararını dahi okumadığının açık ispatıdır." dedi.

"Büyükşehir Belediye Başkanı'nın açıklamalarımla ilgili kullandığı kendine yakışır, zavallı gibi ifadelere yaşına ve siyaset ahlakıma hürmeten cevap vermiyorum." diyen Milletvekili Can, "Bunun yanında bahse konu alanın üzerinde bir spor tesisi olduğu yıllardır tüm Eskişehirli hemşerilerimizin malumudur. 2009 yılında alınan meclis kararında yer alan ifade, yerleşim alanı olarak tanımlanmış, mahkeme tutanaklarına da bu ifadeyle işlenmiştir. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün açtığı davada, Eskişehir 2. İdare Mahkemesi'nin 2011/787 esas 2011/1589’nolu kararında söz konusu alanın yerleşim alanı olarak belirlenmesinin iptaline karar verilmiştir. Mevcut imar planlarında kentsel spor alanı olarak anılan bu bölgede, 1/25000 ‘lik nazım imar planında yapılan değişiklik hukuka aykırı bir durum teşkil ettiği için iptal edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Can, mahkemenin bu kararını kamuoyundan saklamanın, bu gerçeği görmezden gelmenin bilgisizce değil, bilinçli bir şekilde kamuoyunu yanıltmak olduğunu dile getirdi. Stadyum arazisinin bedelini ajans ödediğini, TOKİ’nin buradaki tasarrufunun ise bittiğini kaydeden Can, “Bu konuda bir bedel ödemeye yanaşmadan bugün konuşmak, Yörük sırtından kurban kesmektir. O günde söyledik bugün de yine aynı şeyi söylüyoruz şu anki stadyumun yerini yapılaşmaya açmayacağız, orada herhangi bir şekilde betonlaşmaya izin vermeyeceğiz, Eskişehirli hemşerilerimizin istediği gibi kullanabileceği bir çalışma yapılarak, alan Eskişehir’in olacak." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri