'Ak Parti Mezhepçi Bir Mantıkla Yeni Bir Eğitim Modeli İnşa Etmeye Çalışıyor'

Samsun’un Bafra ilçesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğretim görevlileri, öğretmen ve veliler, eğitim sistemi ve sistemin sorunlarını konuştu. Konuşmacılar, AK Parti hükümetinin mezhepçi bir mantıkla yeni bir eğitim modeli inşa...

Samsun’un Bafra ilçesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğretim görevlileri, öğretmen ve veliler, eğitim sistemi ve sistemin sorunlarını konuştu. Konuşmacılar, AK Parti hükümetinin mezhepçi bir mantıkla yeni bir eğitim modeli inşa etmeye çalışmasını eleştirdi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Bafra Temsilciliği tarafından Bafra Öğretmenevi’nde ‘Eğitim sistemimiz nereye gidiyor?’ konulu panel düzenlendi. Panelistler, eğitim sisteminde gördükleri aksaklıkları, sanatsız eğitim, ezbere eğitim, kalabalık sınıfların olması, sınava dayalı eğitim, cinsiyetçilik, küçük yaşta eğitim, taşımalı eğitim, uzun ders saatleri, zorunlu din dersi, okullarda özelleşme, zorunlu seçmeli ders, müfredat ve okullardan bilimin uzak tutulması gibi konu başlıkları ile tartıştı.

OMÜ öğretim görevlileri Doç. Dr. Hasan Aydın ve Doç. Dr. Özgür Taşkın’ın konuşmacı olduğu panele Eğitim-Sen Samsun Şube Temsilcisi İsmail Yavuz ve Eğitim-Sen Samsun Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Eğitim-Sen Bafra Temsilcisi Tacettin Koca, CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, Sendika üyeleri, Öğretmenler ve veliler katıldı. Panelde açılış konuşmasını Eğitim-Sen Samsun Şube Temsilcisi İsmail Yavuz yaptı. Yavuz, "Bafra temsilciliğimizin düzenlemiş olduğu paneldeki konu başlığı ‘Eğitim sistemimiz nereye gidiyor?’, aslında çok çetrefilli bir soru. Aslında eğitim sisteminin nereye gittiğini hepimiz gündelik hayatlarımızda yaşıyor ve görüyoruz. Özellikle AK Parti rejimi, son günlerdeki yaptığı uygulamalarla da bunu tescillemiş durumda. Yazın bile yapılan işleri değerlendirdiğimizde eğitimde çok ciddi anlamda bir dönüşüm var. Ama bu dönüşüm bizim ifade ettiğimiz anlamda eğitimsel anlamda bir ilerlemeye karşılık gelmiyor. Aslında eğitim sisteminde bir çöküş yaşanılıyor. 12 yıllık icraatlarında eğitim sistemini son dönemlerinde özellikle, ilk dönemlerinde belki özelleştirmeler üzerinden götürdüler ama son dönemde eğitimdeki piyasalaştırma ve bir nevi AK Parti’nin kendi ideolojik çerçevesi içerisinde mezhepçi bir mantık üzerinden de yeni bir insan yeni bir eğitim modeli inşa etmeye çalışıyorlar." ifadelerinde bulundu.

Doç. Dr. Özgür Taşkın ve Doç. Dr. Hasan Aydın de eğitim sistemi ve sorunları hakkında konuşma yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri