AK Parti Konya Milletvekili Zorlu'dan AA'ya ziyaret

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Anadolu Ajansı (AA) Konya Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti
AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Anadolu Ajansı (AA) Konya Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Zorlu, ziyarette yaptığı konuşmada, siyasetçilerin vizyon ve misyonlarını belirleme konusunda ajansların önemli katkılarının olduğunu belirtti.

Siyaseti yönlendirecek haber kaynaklarının mutlaka bir takım eleştirel yaklaşımlarının da olacağını ifade eden Zorlu, AA'nın Türkiye'nin gözü kulağı konumunda olduğunu söyledi.

AA'nın ajanslar yanında çok önemli bir yerde durduğunu anlatan Zorlu, AA'da dürüst ve ahlaklı bir çalışma temposunun yer aldığını bildirdi.

İnsanın olduğu yerde mutlaka hataların olacağını vurgulayan Zorlu, ''AA emin olmadığı konularda haber yapmıyor. Emin olduğu zaman haber noktasında hareket geçiyor. AA ciddi çalışma temposuyla geçmişten beri Türkiye'nin markası haline gelmiş durumda'' dedi.

Zorlu, gündemi takip etmeye ve gündeme katkı sağlamaya çalıştığını, son zamanlarda Türkiye'de önemli gelişmelerin yaşandığını ifade etti.

Uludere'de yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Zorlu, şunları kaydetti:

''Uludere'de kaymakamına yapılan saldırı çok çirkin. Bu saldırıyı kim yaptıysa bunu şiddetle kınıyorum. Bir takım provakatörlerin olduğu ortada. Bu devlete yapılmış bir saldırıdır. Bir daha bu tür bir saldırının olmamasını diliyorum.''
   
-Konya 2011 yılını çok dolu geçirdi-
   
2011 yılının Konya açısından çok verimli geçtiğini anlatan Zorlu, ''Konya 2011 yılını çok iyi geçirdi. Yüksek Hızlı tren faaliyete geçti. Yüksek Hızlı trenin hızı arttıkça Konya'da oturup Ankara'da çalışan ve Ankara'da eğitim görüp Konya'da konaklayan kişi sayısı artacak. Şu anda biz vekiller olarak 'Ankara'da ev tutmaya gerek yok' dedik. 'Sabah Ankara'ya gitsek akşam dönsek olur' diye düşünmeye başladık. Şu anda tüm vekiller Yüksek Hızlı Tren'i kullanıyorlar. Sadece hızlı trende değil, Mavi Tünel'de de ışığı gördük. Mavi Tünel Konya havzası için çok önemli bir proje'' diye konuştu.
   
-2012'de Konya'yı güzel günler bekliyor-
   
2012 yılında Konya'da kentsel dönüşüm projelerinin başlayacağına dikkati çeken Zorlu, Mevlana Müzesi civarındaki tarihi dokuyu ortaya çıkaracaklarını anımsattı.

Zorlu, proje için hükümet tarafından gerekli ödeneğin sağlanacağını, diğer bir proje olan çevre yolu içinde çalışmaların devam ettiğini, Konya'nın Türkiye'nin merkezinde yaşanabilir, kültürlerin buluştuğu, sanayi ve ekonominin canlandığı bir şehir haline geldiğini sözlerine ekledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri