Ak parti Konya ilçe kongreleri tamamlandı

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, ilçe kongrelerinin tamamlandığını belirterek, il başkanlığına talip olmadığını ancak görev verilirse en iyisini yapmaya özen göstereceğini söyledi.
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, ilçe kongrelerinin tamamlandığını belirterek, il başkanlığına talip olmadığını ancak görev verilirse en iyisini yapmaya özen göstereceğini söyledi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, il başkan yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında göreve geldiği 2 yılda yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Konya genelinde 31 ilçe, 6 belde, kadın ve gençlik kolları kongrelerini partinin vakarına yakışır bir süreçte geride bıraktıklarını ifade eden Sorgun, "Ahırlı, Akören, Akşehir, Çeltik, Hüyük, Yunak, Güneysınır, Hadim, Taşkent, Karapınar, Cihanbeyli, Kulu, Çumra, Derebucak ve Ereğli ile birlikte 15 ilçe başkanımız hizmet yarışında bayrağı yeni arkadaşlarımıza devretti. Sonuçların Konya'mız ve Türkiye'miz için hayırlı olmasını diliyorum. Başkan adayı olamayan arkadaşlarımız, herhangi bir küskünlük ya da dargınlık içerisine girmediler. Kongrelerimiz şenlik ve demokrasi şöleni havasında geçti. Kongrelerimize katkısı bulunan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.
Sorgun, partiye kurumsal kimlik kazandırmak ve parti mensupları arasında dil birliği sağlamak amacıyla 4 yıl önce başlayan AK Parti Siyaset Akademisinde Konya'dan 2 bini aşkın kişinin eğitim aldığını kaydetti. Ayda 1 kez yapılan AK Parti İl Koordinasyon Toplantıları sayesinde Konya'ya yapılan hizmetlerin, planlanan projelerin son durumlarının değerlendirildiğini aktaran Sorgun, "15 günde bir büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanlarımız, il başkan yardımcılarımız, il genel meclisi başkanımızın katılımıyla yapılan İl Teşkilatı Koordinasyon Toplantısında da Konya projeleri tartışılıyor. Ayrıca tüm belediye başkanları ve ilçe başkanlarımızla düzenli aralıklarla toplantılar yapılarak ilçe ve beldelerdeki sorunlar masaya yatırılmaktadır. Bu toplantıların yanı sıra haftada iki gün il binamızda gün boyu nöbet tutan iki milletvekilimiz dileyen herkesle görüşüyor, sorunlarını dinliyor" şeklinde konuştu.
BİZ RIZKIMIZDAN BAŞKA HİÇBİR GÖREVİN TALİBİ OLMADIK
Basın toplantısının sonunda soruları yanıtlayan İl Başkanı Ahmet Sorgun, Nisan, Mayıs ya da Haziran ayında yapılması planlanan il kongresinde AK Parti il başkanlığına talip olmayacağını ancak görev verilmesi durumunda yeniden il başkanı olabileceğini ifade etti. Sorgun, "Nasıl başında bu görevin talibi değilsem, bugün de açıkçası değilim. Biz rızkımızdan başka hiçbir görevin talibi olmadık. Bugün de talip olmayacağız. Görevler yapılması gerektiği zaman görevden kaçmamaya ama asla talibi olmamaya özen göstereceğiz. Bu bizim tavrımız, tarzımız. Çünkü bu çok büyük bir sorumluluk. 2 milyon nüfusu aşkın bir şehirde her şeyden kendinizi sorumlu hissediyorsunuz. Ama bir görev verilirse de en iyisini yapmaya özen göstereceğiz. Bu dün böyleydi bugün de böyle" diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri