Ak Parti Konya basını ile biraraya geldi

1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimleri’nin ardından çalışmalarına ara vermeden devam eden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Teşkilatı, düzenlenen bir programda Konya basını temsilcileriy...

1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimleri’nin ardından çalışmalarına ara vermeden devam eden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Teşkilatı, düzenlenen bir programda Konya basını temsilcileriyle bir araya geldi.

Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’ndeki programa AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, AK Parti İl Yürütme Kurulu Üyeleri ile İl Teşkilatı Tanıtım ve Medya Birim Başkanlığı üyeleri ile Konya’da faaliyet gösteren basın-yayın kuruluşlarının yöneticileri, temsilcileri ve köşe yazarları ile çalışanları katıldı.

“SEÇİMLERİN DEMOKRATİK ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ GEREKİR”

Yapılan programda gazeteci ve köşe yazarları, gündemle ilgili konularda İl Başkanı Musa Arat’a sorularını yöneltti. Bir gazetecinin Selçuk Üniversitesi Rektörlük Seçimleri ile ilgili sorusunu cevaplayan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, bu konuda en dik duran kurumun siyaset makamı olduğunun altını çizdi. Arat, şunları söyledi: “Sayın Başbakanımız da bir akademisyen olarak yıllarca üniversitede dersler vermiştir. Sayın Ahmet Davutoğlu da şu an Başbakanımız ve Konyamızın bir milletvekilidir. Dolayısıyla gerek Sayın Başbakanımız, gerekse de İl Teşkilatı olarak bizler Selçuk Üniversitesi’ndeki seçimleri çok yakından takip ediyoruz. Oldukça geniş ve hantal bir yapıya bürünen üniversitenin birikmiş sorunlarının çözümü ve ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra eğitimde daha iyi noktalara gelmesi adına siyaset kurumu olarak üzerimize düşeni yapmanın gayretindeyiz” dedi.

Arat, mevcut adaylardan herhangi biri üzerinde bir mutabakatın olmadığını ifade ederek, “Rektörlük için adaylığını ilan eden isimler, Sayın Başbakanımızdan randevu talep ettiler ve Sayın Başbakanımız da bizler vasıtasıyla adaylarla defalarca görüştü. Bu manada gönül ister ki gerek YÖK ile gerekse de siyaset kurumu ile uyumlu ve sorunlara çözüm üretecek bir rektör kimliği ortaya çıksın. Arzu ettiğimiz husus budur. Sayın Başbakanımız, 5 rektör adayı ile yaptığı görüşmede adaylar arasında bir mutabakatın ortaya çıkması gerektiğini kendilerine tavsiye etti” dedi. Arat, ancak ortaya bir mutabakatın çıkmamasından dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da tavsiyesinin ortadan kalkmış olduğunu belirtti. Gelinen noktada Selçuk Üniversitesi öğretim görevlilerinin oluşturacakları demokratik irade üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AK Parti Konya İl Teşkilatı’nın doğrudan bir müdahalesinin söz konusu olmayacağını dile getiren İl Başkanı Musa Arat, seçimlerin demokratik ortamda gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

KONYA SANAYİSİ VE YERLİ OTOMOBİL

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, 2018’de görücüye çıkması planlanan yerli otomobilin üretimi ile ilgili gazetecilerden gelen sorulara da yanıt verdi. Türkiye’nin ilerleyen teknoloji ve sanayisi ile yerli otomobilini üretmeye başlayacağını aktaran İl Başkanı Musa Arat, üretimin Konya’da olması adına büyük gayretler içinde olduklarını kaydetti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da yerli otomobilin Konya’da üretilmesini arzu ettiğinin altını çizen Başkan Arat, “Bu konuda iki gün önce birçok kesimin bir araya geldiği bir toplantı yaptık. Devlet veya hükümet, fabrikayı getirip kurmayacak. Bu manada çok ciddi bir sermaye gerekiyor. Yani yerli sermayenin içinde yer alacağı bir oluşum gerekiyor. Bu konuda arayışlar sürüyor. Sayın Başbakanımız da üretimin Konya’da olmasını çok arzuluyor ve bu konuda da büyük bir gayret içinde. Ancak dediğim gibi Konya’da büyük hacimli bir sermaye oluşumu ortaya çıkmalı. Biz de bunun takipçisi ve arayışı içindeyiz” dedi.

ESKİ ATATÜRK STADYUMU’NUN DURUMU

Gazetecilerin, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 42 bin kişilik stadyumu hizmete açması ile eski stadyumun durumunun ne olacağı sorusuna Başkan Arat, stadyumun yerinin değerlendirilmesi ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasının sürdüğünü aktardı. Arat, şunları dile getirdi: “Büyükşehir Belediyemiz velodrom kısmını tamamladığında inşallah devri yapılmış olacak. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bu konuyu konuştuk. Oraya dönük bir talep vardı. Öncelik, buranın betonlaştırılmadan söz konusu alanın en verimli şekilde ve toplumun orada yaşamına katkı sağlayacak bir proje üzerinde çalışılıyor. Bu konunun takipçisiyiz.”

ŞEB - İ ARUS TÖRENLERİ

742. Şeb - i Arus Törenleri konusundaki sorulara da cevap veren AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, törenlerin organizasyon, içerik ve öz ile alakalı sıkıntıların törenler ile ilgili algıyı olumsuz etkilediğine vurgu yaptı. İl Başkanı Arat, “İşin farklı farklı yönden problemleri var. Benim kanaatim bu organizasyon, devlet kontrolü ve sorumluluğundan çıkarılmalı. Yani özden uzaklaşmadan daha profesyonel bir şekilde yapılmalı. Hz. Mevlana da bugünlerin yaşanacağını tahmin etmiş olacak ki ‘Kimse beni Kur’an-ı Kerim’in dışında tarif etmesin’ diyor. Ancak maalesef son zamanlarda kutsanmaya dönük bir çaba ve ticari meta haline dönüştürülme durumu var” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri