AK Parti Kadın Kolları Kongresi yapıldı

AK Parti Konya İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi yapıldı. Kongreye tek liste olarak giren Ayşe Lütfiye Poçanoğlu başkanlık koltuğuna oturdu.
 
AK Parti Konya İl Kadın Kollar Başkanlığı 4. Olağan Kongresi, Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kongreye tek liste olarak giren Ayşe Lütfiye Poçanoğlu başkanlık koltuğuna oturdu. Büyük katılımla gerçekleşen kongreye AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakcı, Ayşe Türkmenoğlu ve çok sayıda delege katıldı.
 
Kongrede Divan Başkanlığını AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Canan Candemir Çelik yaptı. Kongrede söz alan AK Parti İl Başkanı Musa Arat, AK Parti'nin temelinde kadınların yattığını ifade etti. AK Partili kadınlar için Nene Hatun örneğini veren Arat, "Tarihimizde adını altın harflerle yazdıran kahraman bir kadından, Nene Hatun'dan söz ederek konuşmama başlamak istiyorum. Nene Hatun, henüz 20'li yaşlarındayken üç aylık bebeğini emzirdikten sonra iki küçük çocuğunu evde bırakarak yola koyulur. Nene Hatun yola çıkmadan önce de bir gün önce cepheden yaralı olarak dönen ve şehadet şerbetini içen ağabeyinin tüfeğini almış ve Aziziye Savunması'na katılmıştır. Ben, o şanlı mücadelede önemli rol oynayan Nene Hatun'un sizden, mücadelesinin de sizin şehriniz, ülkeniz ve partiniz adına verdiğiniz mücadeleden bir farkı olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.
 
KADINLARIMIZLA DAHA GÜÇLÜYÜZ
AK Parti kadrolarında görevli kadınların, AK Parti'nin gücüne güç kattığını dile getiren Arat, "Yıllarca kadın haklarını savunuyoruz, kadın-erkek eşitliğini savunuyoruz dediler, ancak kadınlar arasında bile ayrımcılık yaptılar. Başı açık-kapalı diye ayırdılar. Kızlarımızı üniversite kapılarından geri çevirdiler. Kılık kıyafeti nedeniyle kızlarımızı mağdur ettiler. Memurluk yaptırmadılar. Avukatlık yaptırmadılar. Doktorluk yaptırmadılar. Üniversitelerde başörtüsü serbest olmalı diyen partileri kapattılar. İşte tüm bu haksızlıkları AK Parti sona erdirdi" ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, "Kadın milletvekili sayısının artırılmasından yanayım. Şu anda var olan kadın milletvekillerimiz ile AK Parti çok daha iyi yerlerde. Onların sayesinde ulaşamadığımız bazı yerleşe ulaştık. Yerel seçimler öncesi çalışmalarımızda, gittiğimiz her yerde kadın kollarının canla başla çalıştığını gördük. İlçelerde hanım lokalleri ile ilgili büyük bir talep var. Şu anda sadece Ereğli'de bir hanım lokali yapılıyor. Önümüzdeki günlerde diğer ilçelere de hanım lokalleri yapmaya çalışacağız" dedi. Milletvekilleri adına konuşan Ayşe Türkmenoğlu da, "Ana muhalefet partisi yaptığı çalışmalarında AK Parti'yi taklit ediyor. Bu seçimlerde 14 milletvekili hedefimiz var. Kendi gücümüzün farkındayız. Zamanında medeniyet seviyesini etek boyuyla ölçenler şimdi AK Parti'nin yürüdüğü yoldan yürümeye çalışıyor" şeklinde konuştu. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu ise yaptığı kısa konuşmasında, "2015 seçimleri Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Canla başla bu seçimlere hazırlanmamız gerekmektedir. Mahalle temsilcilerinden başkanlara kadar, herkes üzerine düşen görevi yaptığı takdirde inşallah hedeflerimizi gerçekleştireceğiz" sözlerini kullandı.
MUSTAFA ÜNÜVAR - merhabahaber.com
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri