AK Parti İl Teşkilatının kamu ziyaretleri sürüyor

AK Parti Konya İl Teşkilatının kamu kurum ve kuruluşlarına yaptığı ziyaretler sürüyor.
Bu kapsamda İl Teşkilatı, Konya İl Özel İdaresi, Konya Vergi Dairesi, TÜİK, İŞKUR, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanı sıra İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yerini alan Ova Süt ve Gıda Mamülleri Fabrikası’nı ziyaret etti.  Ziyarete AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun yanı sıra AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mustafa Erkuş, Mustafa Yazlık, Mehmet Akif Göksu, Beyazidi Bestami İnan ve Mustafa Varol katıldı.
İlk olarak Ova Süt ve Gıda Mamulleri Fabrikası’nı ziyaret eden AK Parti İl Teşkilatı, Türkiye’nin en büyük 500 firması arasına girmeyi başaran fabrika sahibi Kemal Akpınar ve çalışanlarını kutladı ve Akpınar’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Konya ve ülke ekonomisine yaptıkları katkılar dolayısıyla Ova Süt yönetimi ve ekibini kutlayan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, “620 civarında personelinizle Konya’nın istihdamına ve kalkınmasına büyük katkılar sağlıyorsunuz. Şehrimizin adını ve memleketimizin tatlarını dünyaya ulaştırıyorsunuz. Bu konudaki çabalarınızdan dolayı hepinizi kutlar, başarılarınızın artarak devamını diliyorum” dedi. 
İl Başkanı Sorgun ve beraberindekiler daha sonra Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Bölge Müdürü Nurettin Kaya’yı makamında ziyaret etti. TÜİK Bölge Müdürü Nurettin Kaya, Konya’daki kalifiye eleman ihtiyacına karşılık işyerlerinin hangi niteliklere sahip elemana ihtiyaç duydukları, söz konusu elemanların diğer özelliklerini ortaya çıkarmaya yönelik bir proje üzerinde çalıştıklarını, proje tamamlandığında söz konusu çalışmanın hem işveren hem de iş arayanlar açısından çok faydalı bir proje olduğunu dile getirdi.
Heyetin bir sonraki adresi Türkiye İş Kurumu oldu. Konya İŞKUR İl Müdürü Tahsin Güven İl Teşkilatı mensuplarını makamında ağırladı ve kurumun çalışmalarını içeren bir sunum yaptı.
İŞKUR olarak bu yılki 7 aylık süreçte 202 kursta 2 bin 628 kursiyere eğitim verildiğini dile getiren Tahsin Güven, “Amacımız hem işsizlerin eğitimine katkı bulunmak hem de iş bulmalarına yardımcı olmak. Bu anlamda da Konya’da önemli başarılar elde ettiğimizi düşünüyorur” dedi.
Konya İl Özel İdaresi’ni de ziyaret eden AK Parti Konya İl Teşkilatı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz ile bir araya geldi. İl Özel İdaresi olarak daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yatırım ve hizmetlerine ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Kaçmaz, “Köylerimize götürdüğümüz hizmetlerle, tarıma verdiğimiz desteklerle Konya İl Özel İdaresi Türkiye’de örnek olarak gösteriliyor. Bu bizi mutlu ediyor ancak rehavete sebebiyet vermiyor. Bizler durmadan çalışıyoruz. Amacımız geçen yılki çalışmalarımızın kat kat üzerine çıkmaktır” diye konuştu
AK Parti İl Teşkilatı Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz’ü de ziyaret etti. Torba Yasası’ndan Konyalının gereken ilgiyi gösterdiğini ve söz konusu uygulamanın Cumhuriyet tarihinin en büyük mali yapılandırması olduğunun altını çizen Sıtkı Aksöz, “Konya’da borçlu mükelleflerin yüzde 68’i bu kapsamda borcunu yeniden yapılandırdı. Bu çok önemli bir uygulama. Bu sayede 146 bin 78 mükellef rahat bir nefes aldı” dedi.
Heyetin gün içindeki son adresi ise Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ydi. Burada hastane başhekimi Prof. Dr. Dursun Odabaş ile bir araya gelen il teşkilatı mensupları çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra hastanede yatan hastaları da ziyaret eden İl Teşkilatı, diyaliz hastalarını da unutmadı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri