Ak Parti iktidarının 9. yılını kutluyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti iktidarının 9. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bundan tam 9 yıl önce ülkemizin kronik sorunlarına çözüm bulmak
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti iktidarının 9. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bundan tam 9 yıl önce ülkemizin kronik sorunlarına çözüm bulmak için yola çıkan AK Parti iktidarı, kırılmış hayallere, tükenmiş umutlara ışık olmuştur” dedi.
Başkan Sorgun açıklamasında, AK Parti'nin, kuruluşundan 1 yıl sonra yapılan milletvekili genel seçimlerinde yüzde 34.5 oy alarak 363 milletvekili ile tek başına iktidara gelmeyi başardığını hatırlatarak, "Partimiz, beş yıl sonra yapılan seçimlerde oy oranını yüzde 34,5'ten yüzde 47'lere ve 12 Haziran 2011'de yapılan iktidarımızın üçüncü seçiminde ise ülke genelinde kullanılan geçerli oyların yüzde 50'sini almayı başarmış ve bir ilke imza atmıştır. Türk milletinin tarihin kritik dönemlerinde verdiği önemli kararların bir örneği olarak AK Parti, milletin iradesini mihenk noktası yapmış, sessiz yığınların kararan umutlarını aydınlığa çıkarmıştır. Kendi potansiyelinin farkına varan ve halkının iradesine değer veren bir anlayışla Türkiye; bu milattan sonra geleceğe güvenle bakabilen bir ülke haline gelmiştir. Eğitim, sağlık, adalet, güvenlik, iletişim, ulaşım ve dış politika gibi alanlarda Cumhuriyet tarihi boyunca atılamayan adımları bu süre zarfında rekor icraatlarla gerçekleştiren AK Parti, milletten aldığı gücü onun refahı için sarf etme konusunda Türk siyasi tarihinde örnek bir hareket olmayı başarmıştır. Bunun yanı sıra AK Parti iktidarı, şehrimiz için büyük projelerin bir bir tamamlandığı ve Konya'nın gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında markalaşma yolunda ciddi adımlar attığı bir sürecin de adı olmuştur. Ülkemizin bugün gelmiş olduğu noktada, milletin hizmetkarı olma anlayışıyla bizlere ve ülkemize hizmet etme gururunu yaşatan başta Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bey olmak üzere, en alt kademesinden en üst kademesine kadar şevkle çalışan tüm teşkilat mensuplarımıza minnettar olduğumu ifade etmek istiyorum. Elbette bu başarı 73 milyonluk Türk halkının bir başarısıdır ve bunu gölgelemeye de kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri