AK Parti Grup Salonu için ‘Muhteşem’ isim değişikliği teklifi

AK Parti’nin Grup Salonu olarak kullanılan yerin isminin ‘Kanuni Sultan Süleyman Toplantı Salonu’ olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verildi.

AK Parti Grup Salonu için ‘Muhteşem’ isim değişikliği teklifi. TBMM’de eski Cumhuriyet Senatosu Toplantısı olan ve AK Parti Grup Salonu olarak kullanılan yerin isminin değiştirilmesi gündemde. AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, salonun isminin ‘Kanuni Sultan Süleyman Salonu’ olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi.

AK Partili Ömer Faruk Öz’ün kanun teklifinde ayrıca Meclis’te Kanuni Sultan Süleyman için özel bir köşe, anıt veya kitabe ile temsil edilmesi de yer aldı.

Hürriyet’ten alınan bilgiye göre, AK Parti milletvekili Ömer Faruk Öz, dünyada kanun yapıcılığında bir otorite olan Kanuni'nin isminin kanun yapıcı olan Meclis'te bir salona verilmesinden daha doğal bir şey olmayacağını söyledi. Ömer Faruk Öz, Kanuni Sultan Süleyman'ın, kanunlara dayalı yönetim ve adalet anlayışı, kanun yapıcılığı ve yayınladığı kanunnamelerden dolayı 'Kanuni' unvanıyla anıldığını belirterek, Sultan Süleyman'ın, Batı’da da büyük ve kudretli vasıflarını ortaya koyan 'Muhteşem ve Büyük' gibi unvanlarla anıldığını belirtti.

Ömer Faruk Öz, tarihten ilham almak ve gelecek kuşaklara da en doğru biçimde aktarmanın öncelikli vazifelerinden olduğunu belirterek, "Maalesef bugünlerde yüce milletimizin tarihimize ve ecdadımıza olan ilgisi bazı ticari amaçlı yapım ve yayınlarla istismar edilmektedir. Ülkemizde olduğu kadar dünya çapında ismi kanunla müsemma olmuş Kanuni Sultan Süleyman’ın TBMM Yerleşkesi içerisinde özel bir köşe, anıt veya kitabe ile temsil edilmesi, TBMM Eski Cumhuriyet Senatosu Toplantı Salonu (İktidar Partisi Grup Toplantı Salonu) isminin Kanuni Sultan Süleyman Toplantı Salonu olarak değiştirilmesi hakkında kanun teklifi vermiş bulunmaktayım" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri