Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: Her Parti Tek Bir Görüş Getirsin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Anyasa Uzlaşma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri arasındaki görüş farkı ile ilgili, "Her parti kendi görüşünü, gitsin nerede yapacaksa yapsın, ayarlasın, hazırlasın gelsin ve bize tek bir görüş getirsin.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Anyasa Uzlaşma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri arasındaki görüş farkı ile ilgili, "Her parti kendi görüşünü, gitsin nerede yapacaksa yapsın, ayarlasın, hazırlasın gelsin ve bize tek bir görüş getirsin. Her parti üyesi ile ayrı ayrı konuşmak mecburiyetinde değiliz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Mustafa Şentop, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. "CHP’nin kendi içindeki anlaşmazlık, komisyon çalışmalarına nasıl yansıyor? Dün neler yaşandı?" sorusu üzerine Şentop, "Dün saat 11’de toplandık. Pazartesi günü yasama sorumsuzluğu ve dokunulmazlığı maddesi görüşülmüş, tam mutabakat yok tabi üzerinde zaten ama artık şu an için yapabileceğimiz budur, denmiş, bütün partiler tarafından ve Çarşamba günü için eğitim hakkı ve vatandaşlık maddesi görüşülecek diye karar alınmış." diye konuştu.

Bu maddeye hazırlık yaparak dünkü toplantıya geldiklerini aktaran Şentop, şöyle devam etti: "Süheyl Bey, geliyor ve ‘Pazartesi günkü madde ne oldu?’. Ona bakıyor, kendisi katılmamış toplantıya. Perşembe, Cuma katılmış. ‘O zaman öyle değildi’. ‘Böyle oldu, değişti.’ falan. Gayet tabi bir şey bu. Çünkü biz müzakere yürütüyoruz. Her parti kendi teklifini ortaya koyuyor, esnekliklerini dikkate alarak diğer partiler ile ortak bir metin çıkartmaya çalışıyor. Bazen şöyle yaklaşıyorsunuz uzlaşmaya, bazen başka türlü yaklaşıyorsunuz. Dolayısı ile o gün itibari ile böyle bir netice çıkmış. Yok biz buna itiraez ediyoruz, CHP için itiraz ediyoruz, bunu kabul edemeyiz, gibi bir konuşma. Bunun üzerine tabi, Atilla Bey’in itirazı oldu. Bunun üzerine, o gün, dünkü toplantı bir buçuk saat civarında bu şekilde cereyan etti. Çalışamadık. Bizim maksatımız, vakit gittikçe daralıyor, metin ortaya çıkartmak, çalışmak. Her parti kendi görüşünü, gitsin nerede yapacaksa yapsın, ayarlasın, hazırlasın gelsin ve bize tek bir görüş getirsin. Her parti üyesi ile ayrı ayrı konuşmak mecburiyetinde değiliz. İnşallah bugün hallederiz."
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri