Ak Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı İstifa Etti

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay'ın, Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten ve merkez ilçe yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin, yeni kurulacak Efeler ilçe teşkilatı için istifasını istediği belirtildi.

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay'ın, Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten ve merkez ilçe yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin, yeni kurulacak Efeler ilçe teşkilatı için istifasını istediği belirtildi. Ökten’in ve ilçe yönetiminin istifa ettikleri açıklandı.

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, istifayla ilgili bilgi verdi. Büyükşehir Yasası’yla birlikte Aydın’ın, 2014’te büyükşehir olacağını belirten Atay, “Büyükşehir olan Aydın’da, Efeler ilçesi oluşturuldu ve kaymakam atandı. Bu kapsamda, Efeler ilçe teşkilatını kurma zorunluluğumuz doğdu. Tüzüğümüze göre, merkez ilçe teşkilatımızın kadın ve gençlik kolları da yoktu. Genel merkezin talimatı doğrultusunda merkez ilçe teşkilatının istifası istendi. Bu, teknik bir uygulamadır. Kesinlikle kişisel bir tasarruf değildir. Bunun altında başka şeylerin de aranması doğru değildir.” dedi.

Genel merkezin daveti üzerine, önümüzdeki hafta sonu Ankara’ya gideceklerini, ziyarette AK Parti Efeler ilçe başkanıyla birlikte kadın ve gençlik kolları teşkilatının da teşekkül edeceğini kaydeden Atay, “Efeler ilçe başkanlığına Ökten’in atanacağını düşünüyorum ama bu konuda yetki, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem’e aittir.” dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri