AK Parti adaylarını tanıttı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin adaylarını kamuoyuna tanıttı. Ahmet Davutoğlu, "7 Haziran seçimlerinde bir iç muhasebe yapacağımızı söyledik" dedi

AK Parti, aday tanıtım toplantısını Ankara Arena Spor Salonu'nda yoğun katılımla gerçekleştirdi. Toplantıda Konya'dan aday gösterilen 14 isim de tanıtıldı. AK Parti'nin Konya adayları sırasıyla şöyle: Ahmet Davutoğlu, Mustafa Baloğlu, Hüsnüye Erdoğan, Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız, Muhammet Uğur Kaleli, Leyla Şahin Usta, Mehmet Babaoğlu, Abdullah Ağralı, Halil Etyemez, Hacı Ahmet Özdemir, Ömer Ünal, Mustafa Efe, Ahmet Özdoğan. Aday tanıtım toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni dönemde görev alacak milletvekili adaylarından 3 ricada bulunarak, "Birincisi siyasetimizin felsefesi milletle birlikte siyaset yapmaktır. İkincisi, 7 Haziran seçimlerinde bir iç muhasebe yapacağımızı söyledik. İkincisi, milletimizden aldığımız mesajda, bir erdemliler hareketi olan AK Parti hareketinin yürüyen timsali olacaksınız. Üçüncü olarak, bütün kutuplaştırıcı söylemlere, blok siyasetine karşı sizden ricam milletimizin her bir ferdini kucaklamanızdır" dedi.

HAYDİ BİSMİLLAH ŞARKISI TANITILDI

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Teröre sırtını veren HDP zihniyetine karşı, onları destekleyenlere karşı 23 Temmuz'da başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonları halkımızın kamu düzenini ihdas edene kadar devam edecektir. Bu vatanın birliği ve beraberliği, milletimizin huzurluğu, demokrasimizin hakim kılınması için başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonu başarıya ulaşana kadar sonuna kadar devam edecektir. AK Parti kadroları iktidardayken bu milletin huzurunu tehdit edemeyecek, şehitlerimizin emanetine kimse ihanet edemeyecektir." Demokrasinin bütün kurumlarıyla işletileceğini anlatan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "7 Haziran seçimlerinden sonra Kılıçdaroğlu blok, HDP Eş Başkanı teröre sırtımızı dayadık, Bahçeli, Türkiye'nin yönetme sorumluluğunun gereklerini reddederek herşeye 'hayır' dedi. Zannettiler ki AK Parti Türkiye'yi yönetme konusunda bir şekilde tereddüt eder. Türkiye'yi yönetme sorumluluğundan bir an bile feragat eder miyiz? Biz, blok siyasetine karşı, teröre, yönetme sorumluluğundan kaçanlara karşı Türkiye'nin son 3 ay içindeki bütün sorunlarına doğrudan ve etkiden müdahalede bulunduk hem de milletimizin 1 Kasımda huzur içinde seçimlere gitmesi için gerekli adımları attık. Bu 3 ay içinde AK Parti'nin etkin çalışması olmasıydı bazı odaklar teröre sırtını dayayarak, Türkiye'de kaos ortamı yaratacaklardı. Alper Kış ve Ebru Gülçiçek'in hazırladığı 'Haydi Bismillah' seçim şarkısı kamuoyuna tanıtıldı. Başbakan Davutoğlu, Alper Kış ve Ebru Gülçiçek'i sahneye gelerek tebrik etti. Davutoğlu, sahneye gelen 550 milletvekili ile tek tek tokalaşmasının ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri