AK Parti 11. yılını kutluyor

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, yayımladığı mesaj ile 11. yılına giren AK Partinin kuruluşunu kutladı

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, yayımladığı mesaj ile 11. yılına giren AK Parti’nin kuruluşunu kutladı. Sorgun, AK Parti'nin ekonomik ve sosyal alanlarda yaptığı hamlelerle ezberleri bozarak ülkeyi geleceğe taşıdığını kaydetti.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti’nin kuruluşunun 11. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti’nin hizmetin ve milletin partisi olduğunu vurgulayan İl Başkanı Ahmet Sorgun, kurulduğu tarihten bu yana AK Parti İktidarının Türkiye’de başta siyasi anlayış olmak üzere ekonomik ve sosyal alanlarda yaptığı hamlelerle ezberleri bozarak ülkeyi geleceğe taşıdığını kaydetti. Başbakan Erdoğan’ın dünya lideri olduğunu da hatırlatan Sorgun, AK Parti İktidarı ile birlikte Türkiye’nin de örnek ülke haline geldiğine vurgu yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç ve Abdullah Gül’den oluşan güçlü, demokratik bir siyasi anlayışın temellerinin 11 yıl önce bugün AK Parti ile atıldığını belirten AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, partisinin girdiği bütün seçimlerin galibi olduğunu söyledi.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin millete rağmen hiçbir şeyi yapmadığını ifade eden Sorgun, girdiği her seçimden güçlenerek çıkan AK Parti’nin milletin partisi olduğunu, demokrasinin tek adresinin de yine AK Parti olduğunu söyledi.

Ekonomiden sağlığa, kamu yatırımlarından eğitime, spordan kültüre; her alanda Türkiye’nin AK Parti ile ezberleri bozduğunu belirten AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, yalnızca Türkiye’de değil Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyada izlenen ve özenilen lider olduğunu yineledi. Sorgun, Başbakan Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada yakından takip edildiğini hatırlatarak, başbakanın ve ülkemizin dünyaya örnek teşkil ettiğini kaydetti.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun açıklamasının devamında ise şu görüşlere yer verdi; “Saygıdeğer Konyalı hemşehrilerim, AK Parti 14 Ağustos 2001 yılında kurulduğunda Türkiye’de bir enkaz vardı. Ekonomik krizden henüz çıkamamış olan ülkemiz, 6 sıfırlı parasıyla, IMF’den her yıl aldığı borçlarla zor durumdaydı. IMF’ye olan borcumuz yarım kalmış yatırımlar, ekonomide yaşadığımız olumsuzluklar, esnafın ülkemizin o dönemdeki başbakanına yazar kasa fırlatması, esnafın borç batağında inlemesi, çiftçinin ürününün para etmemesi, ürünlerin tarlada kalması, sanayici ve esnafın her geçen gün kepenk indirmeleri, artık çok normal karşılanmaya başlamıştı.”

AK PARTİ HALKIN DESTEĞİNİ ALDI

Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile rahat nefes aldığı bir döneme girdiğini belirten Ahmet Sorgun, “İşte tam bu dönemde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç ve Abdullah Gül ve birçok arkadaşı; o gün AK Parti’yi kurarak milletin hayallerini gerçekleştireceğini söylüyordu.  AK Parti kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinin ardından bir yıl sonra halkın inancı ve güveniyle tek başına iktidar oldu. Başbakanımız ve AK Parti, o gün tek başına iktidarı teslim eden milletinin güvenini boşa çıkarmadı ve yaptığı hizmetlerle milletin partisi olduğunu ortaya koydu. O günden bu yana girdiği bütün seçimlerin tek galibi olan AK Parti, yalnızca ülkemizi ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda rahatlatmamış aynı zamanda dünyanın da örnek ülkesi olmasını sağladı” dedi.

AK PARTİ İLE HER ALANDA HİZMET

AK Parti’nin hizmette sınır tanımadığının altını da çizen AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun; “Sağlıkta yaptığı devrimle halkın ayrı ayrı sınıflandırıldığı emekli sandığı, SSK ve Bağ – Kur gibi kurumları birleştirerek tek çatı altında topladı. Türk Milleti, artık aynı sınıf olarak devletin bütün hastanelerinden faydalanmaya başladı. 11 yılda yapılan 16 bin Km’lik duble yollar, yapılan adliye sarayları, hastaneler, tarım ve hayvancılığa verilen destekler, sanayinin gelişmesi, ihracatın artması, IMF ile yapılan anlaşmalara son verilmesi, eğitimde yapılan büyük reformlarla, çocuklarımızın kitapların ücretsiz verilmesi, engelli vatandaşlarımıza maaş bağlanması, KÖY-DES aracılığıyla köylerin kalkındırılması, BEL-DES ile belde belediyelerinin hizmet alması, ülke genelinde 300 milyon fidan dağıtılarak tarımın desteklenmesi gibi daha sayamadığımız birçok hizmet, AK Parti hükümeti ile mümkün oldu” dedi.

MAZLUM MİLLETLERİN UMUDU OLDU

Türkiye’nin AK Parti iktidarı ile dünyada da örnek olduğunu kaydeden Sorgun. "Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Bey’in büyük çabaları ile artık dünyada mazlumların yanında olan ve mazlum insanlara yardım eden bir Türkiye var. Bugün Türkiye’nin uyguladığı dış politika stratejisi, Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada itibarlı, güçlü ve örnek alınan bir ülke haline getirilmesi ve yine mazlum halkların korunması, yeniden ayağa kaldırılması stratejisidir. Bu yolda büyük emekler ve uzun mesailer harcanmış, sonuçta da bugün Türkiye mazlumların tek umudu haline gelmiştir. Ülkemiz AK Parti ile artık geleceğe hazırlanıyor. Milletimizle birlikte geleceğin Türkiye’sini geleceğin dünya lideri ülkesini oluşturmaya el birliği ile devam ediyoruz. AK Partimizin 11. Kuruluş yıldönümünün mübarek Kadir Gecesi’ne denk gelmesi de bizlere ayrı bir heyecan ve ayrı bir mutluluk vermektedir. AK Parti’nin kuruluşunun 11. Yıl dönümü, milletimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri