Ailemizi korumamız gerek

Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) ile Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) Aile Konferansının ikincisini gerçekleştirdi

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın da konuk olduğu konferansta, aileye karşı saldırılar ele alındı. Online platform Zoom üzerinden düzenlenen Aile konferansına Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, aile kurumuna saldırıların devam ettiğini ve bu saldırılara karşı aileyi korumamız gerektiği çağrısında bulunurken, “Aile bizim varlık-yokluk meselemiz, ailemizi korumamız gerek” dedi. Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) Genel Başkanı Muhammed Tayyip Elçi ise ailenin toplumun çekirdeği ve kalesi olduğuna işaret etti.

“ŞEYTAN AİLEMİZE DADANDI”

Aile üzerine tüm Türkiye’de programlar tertip edilmesi adına çağrıda bulunan Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, “Biz dünyayı kurtaralım derken şeytan ailemize dadandı. Tüm hocalarımızı aile programı yapmaya davet ediyorum. Aile olmadan evlilik öncesinde de büyük saldırılar var, aileler kötüleniyor” dedi. Dünyada küresel sermayenin nüfus azaltma projelerine destek verdiğini ifade eden Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, aileye yönelik küresel bir çalışmanın devreye alındığını, uluslararası örgütler eliyle dünya nüfusunu azaltma projesi yürütüldüğünü ve projelerinde de Avrupa ülkelerinde başarı sağladıklarının altını çizerek, “Küresel sermaye şuanda bütün dünyada bir nüfusu azaltma projesi başlattı. Hiç unutmam bizde bir grup arkadaş vardı. Bağımlılık ile ilgili bir proje getirmişti. Aile konusu da var işin içinde bu projeyi kim destekliyor diye baktığımızda Birleşmiş Milletler Nüfus Planlama Fonu destekliyordu. Bu fon küresel kadın-erkek eşitsizliğini savunuyor. Kuzey Avrupa’da başarılı oldular” dedi.

PROJELER AVRUPA’DA BAŞARILI OLDU

Avrupa ve Türkiye’de evlilik dışı doğum oranlarının arttığına dikkat çeken Tarhan, önlem alınması gerektiği çağrısında bulundu. Nevzat Tarhan ayrıca “Evlilik dışı doğum oranları raporuna göre Türkiye’de yüzde 2,9, İsveç’te yüzde 54,9, Norveç’te yüzde 56,2, İngiltere’de yüzde 47,7, Fransa’da yüzde 59. Buralarda çocukların çoğu bakım evlerinde büyüdüğü için çocuklar anne kelimesini kullanmıyor, anne-baba yerine ebeveyn bir ebeveyn iki yazılıyor nüfus cüzdanlarına. Türkiye’de evlilik oranları 2001 ile 2018 arasında yüzde 1,6 artış var. fakat boşanma oranlarında da yüzde 54,8 artış var. Batı’da ortaya çıkan feminizm ve cinsiyet eşitliği söylemleri, İslami duyarlığa sahip kesimleri de etkiliyor. Bu sebeple aile karşıtı kanunlar hiçbir engelle karşılaşmadan ve tartışılmadan yasalaşıyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri