‘Aileler sabah namazında buluşuyor’

Konya hafta sonu 81 il ile birlikte oldukça anlamlı ve büyük bir buluşmaya sahne olacak. Cihannüma Derneği’nin organizasyonunda aileler sabah namazında bir araya gelecek.

Avrupa’da Kur’an-ı Kerim’e saldırıların arttığı bu dönemde, insanlığın kurtuluşu için dua edilecek. Konya’da buluşmanın adresi Sultan Selim Camii (Mevlana Meydanı) olacak.

Geleneksel hale getirilen ‘Aileler Sabah Namazında Buluşuyor’ programı 10 Eylül Pazar günü 81 il ve 100’ün üzerinde ilçede belirlenen camilerde gerçekleştirilecek. Milyonlarca vatandaş çocuklarıyla birlikte omuz omuza saf tutarak sabah namazını eda edecek. Ayrıca 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinde kaybedilen vatandaşlar, şehitler, mağdur ve mazlumlar ile yeni eğitim-öğretim yılına başlayacak olan öğrenciler için Allah’a yakarışta bulunulacak.

Cihannüma Derneği Konya İl Temsilcisi Av. Ömer Faruk Seleş, dernek genel merkezinin koordinesinde tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek ‘Aileler Sabah Namazında Buluşuyor’ programına tüm Konyalıları aileleriyle birlikte davet etti. Pazar günü sabah namazında kentteki buluşma adresinin Sultan Selim Camii (Mevlana Meydanı) olacağını belirten Seleş “Günün en bereketli anından tüm Konyalılarla birlikte faydalanacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Oğullarımızla ve kızlarımızla Allah’ın evinin misafiri olacağız. Gönülden buluşma ve kucaklaşmayla Konyalı kardeşlerimizle özlem gidereceğiz’’ ifadelerini kullandı.

KONYA MERKEZ İLE 6 İLÇEDE

Cihannüma Genel Merkezi tarafından koordine edilen ve tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek sabah namazı buluşması Konya merkez Sultan Selim Camii ile birlikte Ereğli Ulu Camii, Akşehir Hasan Paşa İmaret Camii, Kulu Kubbeli Camii, Çumra Ulu Camii, Yunak Çarşı Camii ve Seydişehir Seyyid Harun Veli Camii’nde de gerçekleştirilecek.

Cihannüma’nın büyük buluşmasına Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, TÜGVA, Anadolu Gençlik Derneği, İHH, Memur-Sen, ÖNDER, Yedi Hilal, Deniz Feneri, Diyanet Vakfı, Ensar Vakfı, ESAM, FEDAV, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Medeniyet Derneği, Mehir Vakfı, MTTB, MÜSİAD, Sadakataşı, Safa Vakfı, Sağlık ve Medeniyet Derneği, TGSP, UDEF, VEFADER, Yavuz Selim Vakfı ve Yeni Dünya Vakfı da destek veriyor.

MUHARREM DURSUN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri