Aileler çözülüyor

Saadet Partisi İl Kadın Kolları Divan Toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, “ Eğitim politikasının varlığından bile bahsetmek mümkün değil. Boşanmalar artıyor. Aileler çözülüyor” dedi

Saadet Partisi İl Kadın Kolları Olağan İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Parti İl Binasında gerçekleştirilen toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, konuşmacı olarak katıldı. Programa ayrıca Saadet Partisi İl Başkanı Av.Hasan Hüseyin Uyar, İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner ve çok sayıda partili katıldı.

İlçe başkanlıklarının raporlarının okunmasının ardından Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner, partililere hitap etti. Daha sonra söz alan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, “18 ayda 4 seçim gördük. Ülkenin sorunlarını çözmek güç ile olsaydı, bugünkü iktidarın sorunları çözdüğünü görürdük fakat tablo ortadadır. Meseleleri çözmek için inanç, azim, plan ve program lazımdır” dedi.

EKONOMİ KÖTÜYE GİDİYOR

Terör olaylarının arttığını vurgulayan Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: “Ocaklara ateş düşüyor, yürekler yanıyor, analar ağlıyor. Basın üzerinde baskı ve sansür artıyor. Gazeteciler belli mihraklar tarafından tehdit ediliyor, sokak ortasında menfur saldırılara uğruyor, dövülüyor. Her geçen gün ekonomik durum kötüleşiyor. İşsizlik sürekli artıyor. Üniversite mezunları istihdam edilemiyor. Üretici desteklenmiyor. Tarım ve hayvancılıkta grafiğimiz mütemadiyen düşüyor. Eğitim politikasının varlığından bile bahsetmek mümkün değil. Boşanmalar artıyor. Aileler çözülüyor. Manevi erozyon yarınımızı tehdit ediyor. Psikolojik ve sosyolojik travma yaşayan insanımızın ve gencimizin umutları yok ediliyor. İktidar olma hırsı, iktidarda kalma hırsı yöneticilerin gözlerini karartıyor, politik hesaplar ülke ve millet menfaatlerinin önüne geçiyor. Siyasetin dili marjinalleşiyor ve toplum kutuplaştırılıyor.”

TÜKETİM TOPLUMU HALİNE GETİRİLDİK

Faizci düzenin halkın canına tak ettiğini söyleyen Aydın, şöyle konuştu: “Çözüm süreci başladığında neyin başladığını, bittiğinde de neyin bittiğini bilmeyenlerden bıktınız biliyoruz. Bugün düşman olduklarını iddia ettikleri, bir kısım yapılara 12 yıl boyunca ne istedilerse verip, sonra aldatıldık diyenlerden bıktınız biliyoruz. Ergenekon ve Balyoz operasyonuyla vesayeti kaldırıyoruz deyip sonra Milli Orduya kumpas kurulmuş aldatıldık diyenlerden bıktınız biliyoruz. Suriye, Libya, Mısır politikalarında ne dediğini, ne yaptığını ve ne yapacağını bilmeyenlerden bıktınız biliyoruz? Türkiye’yi tüketim toplumu haline getirip, milletimizi vahşi kapitalizmin açık pazarı haline getirenlerden bıktınız biliyoruz? Kendi çocukları her türlü lüks içinde yüzerken, fukara gençlere ‘feda olsunlar’ diyebilenlere kızdınız biliyoruz. Soma’da acılı insanların üzerine yürüyecek kadar kibire kapılmış, egoları patlamış kişilerden acı duyduğunuzu biliyoruz. Nasıl olsa ne yaparsak yapalım bize oy veriyorlar diyen, tepeden bakmayı benimsemiş, lüks içinde yaşayan bu insanları sırtınızda taşımaktan yorulduğunuzu biliyoruz. Bunun için biz Saadet Partililer olarak, ülkemizin yeni bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu vurguluyoruz. Meydan siyasetinin, göz boyamanın, kutuplaştırmanın kimseye fayda sağlamadığı ortadadır. Bu açıdan meclise bir aklı-selim lazımdır. Çözüm yollarının konuşulacağı bir zemin ve bunu sağlayacak bir lokomotif lazım. Ülkemizin hangi ferdi, hangi yöneticisi, hangi yatırımcısı önceki yıllara göre huzurlu, önünü gören bir algıya sahiptir? Tedirgin ve huzursuz sayısı artıyorsa bu ülke iyi yönetilmiyor demektir.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri