"Aile Ve Toplumda Kadının Önemi" Konferansı

Adana Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “Aile ve Toplumda Kadının Önemi” konulu konferans düzenle...

Adana Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “Aile ve Toplumda Kadının Önemi” konulu konferans düzenledi.

Etkinliğe İl Müftüsü Arif Gökce, İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen, ilçe müftüleri, vaizler, Kuran kursu öğreticileri öğrenciler, din görevlileri ve eşleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Adana İl Müftüsü Arif Gökce’nin konuşmasından sonra kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetler Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Rahime Beder Şen, aile ve toplumda kadının önemine dikkat çekerek, “Kadın aile için olmazsa olmaz bir unsurdur. Ailenin ve toplumun sağlıklı gelişimi için asla vazgeçilemez öncü bireydir. Her ne kadar günümüzde kadın erkek eşitliği, aile içi roller tartışılıyor olsa da analık gibi kutsal bir görev ve akıl, duygusallık, sevgi, şefkat, merhamet, sabır, sosyal zeka gibi önemli meziyetler kadında yaşam bulmaktadır” dedi.

Şen, bütün toplumlarda boşanma oranlarının giderek arttığını, yaptıkları araştırmalarda boşanmaların birçoğunun aslında normalde sağlıklı iletişim kurarak çözümlenebilecek konular üzerinden gittiğini tespit ettiklerini ifade ederek, bu nedenle evlilik öncesi eğitimlerle farkındalık oluşturduktan sonra ailelerin sağlıklı ve huzurlu bir yuva oluşturacaklarına inandığını söyledi.

Daha sonra “Ailede ve Toplumda Kadının Önemi” konulu sunumunda mutlu bir evliliği oluşturmanın püf noktalarını anlatan Şen, sevginin insanı bir şeye veya kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu olduğunu belirterek, sevginin yanındaki en önemli unsurun saygı olduğunu ifade etti.

Şen, evlilik ilişkisinin kalıcı ve uzun olabilmesi için sevgi kadar saygının da önemli olduğuna değinerek, sevgiyi hissetmenin yetmeyeceğini, onu göstermek ve ona emek vermek gerektiğini vurguladı. ’’Seni seviyorum, sen benim için çok önemlisin, çok değerlisin şeklindeki sözlerle ona değer verdiğinizi göstermek, sevgiyi ifade etmenin yollarından biridir" dedi.

Mutlu bir evliliğin önündeki en önemli engelin ’bencillik’ olduğunu söyleyen Şen, eşlerinin birbirine zaman ayırması, iyi arkadaş olabilmesi, ortak paylaşımlar konusunda istekli olmalarının eşler arasında güçlü bir bağ oluşmasına vesile olduğunu kaydetti.

Etkinliğin sonunda, İl Müftüsü Arif Gökce’nin eşi Neriman Gökce, Rahime Beder Şen’e çiçek, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Vaiz Fadime Taş da bir plaket takdim etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri