Aile Sağlığı Merkezi hizmette

Meram Belediyesi, Konya İl Özel İdaresi ve hayırsever işbirliğiyle Meram Yaka Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Özcan Çalıkuşu Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Arsası Özcan Çalıkuşu tarafından alınan ve Konya İl Özel İdaresi-Meram Belediyesi işbirliğiyle yapılan Özcan Çalıkuşu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış törenine Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Sağlık Müdür Vekili Bahattin Akyürek, AKP İl ve Meram İlçe teşkilat yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçelerinin sağlık üssü olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, “Gerek İl Özel İdaremiz ve gerekse hayırsever-belediye işbirliğiyle halkımızın ihtiyaç duyduğu yatırımları ilçemize kazandırıyoruz. Bu sağlık tesisinin ilçemize kazandırılmasında büyük katkısı olan İl Özel İdaremize ve hayırsever Özcan Çalıkuşu’na teşekkür ediyorum” dedi. Konya İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bahattin Akyürek ise Aile Hekimliği uygulamasının Sağlıkta Dönüşüm programının son basamağını teşkil ettiğini belirtti. Akyürek, “Konya’mızda 14 Haziran 2010 tarihinde uygulamaya başlanan Aile Hekimliği’ne yıl sonuna kadar tüm ülkemizde geçilecek” diye konuştu. Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu da, Konya ve Meram’da bugününün dünden daha güzel olduğunu ve yarınının da bugünden daha güzel olacağını vurguladı. AKP İl Başkan Vekili Mustafa Kürkçü de, son 8 yılda çok önemli reformların yapıldığını ve bunlardan en önemlilerinden birinin de sağlık sektörü olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından protokol mensupları hep birlikte Özcan Çalıkuşu Aile Sağlığı Merkezi’nin kurdelesini kesti.

AHMET KÜÇÜK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri