Aile korunmalı

Alişan Kapaklıkaya, "Bizler hep batının bize dayattığı aile içi iletişim kanallarını eşler arasında kullanmaya çalıştık. Çocuklarımızı da o kanaldan besledik. Aile kurumunu korumak zorundayız" dedi

Eğitimci-Yazar ve NLP Uzmanı Alişan Kapaklıkaya, Ribat Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen "Aile içi İletişim" konulu konferansta Konyalılarla buluştuB Eğitimci-Yazar ve NLP Uzmanı Alişan Kapaklıkaya, Ribat Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen "Aile içi İletişim" konulu konferansta Konyalılarla buluştu. Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda düzenlenen "Aile içi İletişim" programında Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya, konferans öncesi salonu dolduran vatandaşlarla da sohbet edip fotoğraf çektirdi. Kendi ailesinden ve hayatından örnekler sunarak iletişimin toplumdaki önemine dikkat çeken Kapaklıkaya, bu sunumunun ardından Mevlana Kültür Merkezinde "Aile içi İletişim" konulu bir konferans verdi. Kısa bir süre önce kızını kaybettiğini anlatan Kapaklıkaya, "İzin verirseniz sizin gönlünüze, yüreğinize misafir olmak istiyorum" diye konuşmasına başladı. Yaptığı esprilerle insanları güldüren, zaman zaman kendi hayatından sunduğu örneklerle de duygusal anlar yaşatan Alişan Kapaklıkaya, konferansında sevginin emek istediğini, bakım istediğini, ilgi istediğini anlatarak evlilikte birlikte oluşturduğumuz sevgi çınarına emek vermek gerektiğini söyledi. Aile içi iletişimde toplumumuzun hep batının dayattığı aile içi iletişim kanallarını kullanmaya çalıştığını söyleyen Kapaklıkaya, "Bizler hep batının bize dayattığı aile içi iletişim kanallarını eşler arasında kullanmaya çalıştık. Çocuklarımızı da o kanaldan besledik. Gerek aile içi etkili iletişimde gerekse çocuklarımızı yetiştirme sürecinde tertemiz tarihimize ve kültüre göz atmamız, ondan feyiz alarak aile içinde eşlerimizle ve çocuklarımızla etkileşimimizi dizayn etmemiz daha yerinde olacaktır" diye konuştu.

NESLİMİZİ KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ

Ribat Eğitim Vakfı'nın çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka ise "Son zamanlarda aile yapımız hızla bozulmaya başladı. Ribat Eğitim Vakfı olarak bunun farkındayız ve bunu da ailelere iyi anlatarak neslimizi korumaya çalışıyoruz. Yine vakfımız insani yardım ve diğer faaliyetlerinin yanı sıra başta aile olmak üzere eğitim faaliyetlerini de düzenlemeye devam ediyor" ifadesi ile misafirlere teşekkür etti.  Binlerce kişinin katıldığı konferans sonunda Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka tarafından Alişan Kapaklıkaya’ya Konya’yı ve Mevlana Celaleddin Rumi’yi yansıtan bir hediye takdim edildi. Kapaklıkaya, konferansının sonunda Mevlana Kültür Merkezi fuaye salonunda hayranları için kitaplarını da imzaladı. Mevlana Kültür Merkezindeki konferansı, Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş izledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri