Aile içi iletişime önem verilmeli

NLP Uzmanı Aynur Turp,"A Pozitif Danışmanlık olarak çocukların gelişiminin yanında haftasonu etkinliklerini biraz daha keyifli ve kaliteli kılmayı amaçlıyoruz. Oyun bağımlılığı ve AVM alışkanlığı gibi problemlerin önüne geçmek için eğitim veriyoruz" dedi

A Pozitif Danışmanlık anne ve çocuk etkinliğimizi başlattı. Çağımızın belki de en önemli problemlerinden olan aile içi iletişimsizliğin önüne geçmeyi amaçlayan A Pozitif Danışmanlık, eğitimlerini alanında uzman kişilerle ve aile ortamı çerçevesinde gerçekleştiriyor. Çalışan aile kesimine hitap eden A Pozitif Danışmanlık doğru eğitim ile aile içi sorunların da önüne geçmeyi hedefliyor. Etkinlik her cumartesi günü saat 12.30'da başlayıp 16.30'da son buluyor.

AİLE ORTAMI İLE EĞİTİM VERİLİYOR

A Pozitif Danışmanlık'ın faaliyetlerinden bahseden A Pozitif Danışmanlık'ın Kurucusu Öğrenci Koçu, NLP Uzmanı Aynur Turp," A Pozitif Danışmanlık olarak anne ve çocuk etkinliğimizi başlattık. Yazarlık atölyemizde yazarımız Lütfiye Sönmez ile çocuklarla yazmayı ve yazarlığı öğretiyoruz. Akıl-Zeka Atölyesi'nde ise Psikolojik Danışman Elif Pehlivan ile hem akıl-zeka oyunları, hızlı okuma teknikleri eğitimi veriyoruz. Yetişkinlere yaratıcı yazarlık konusunda da yazarımız Fatma Tutak ile Yaratıcı Yazarlık Atölyesi'nde eğitim veriyoruz. Ayrıca katılımcılarımıza zeka testleri de hediye ediyoruz. Aynı zamanda çocuklarımız bu etkinliği yaparken  ben de ailelerimize çocuk iletişimi hakkında bilgiler veriyorum. Hoş sohbet ortamında A Pozitif Danışmanlık olarak hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Gelen katılımcılarımıza ayrıca yemek ikramında da bulunuyoruz. Burada bir aile ortamı sağlayarak eğitimi en iyi ve doğru şekilde vermeyi amaçlıyoruz" dedi.   

AMACIMIZ AVM'LERE YÖNELİMİ DURDURMAK

A Pozitif Danışmanlık olarak çocukların gelişiminin yanında haftasonu etkinliklerini biraz daha keyifli ve kaliteli kılmayı sağlamak amaçladıklarını söyleyen Turp şu ifadelere yer verdi:" Asosyalliğin en büyük sebeplerinden biriside büyük çaplı alışveriş merkezleridir. Haftasonu yapabilecek birşey bulamayan aile bireyleri AVM'lere yönelip vakatlerini buralarda harcıyorlar. İnsanlara gerek iç dizaynı gerek ise farklı ışıklandırmaları ve bir çok ünlü markanın bulunması sebebi ile çok cazip gelen bu yerler bireyin alışveriş amacı olmasa bile oralarda bulunmasına sebep oluyor. İnsanlar bu tür yerlerde vaktinin nasıl geçtiğini anlamıyor. Çocuklara eğitim vermenin yanı sıra zamanı daha kaliteli geçirebilmek için annlerele de anne-çocuk iletişimi, anne koçluğu ve çocuklara koçluk yapmanın önemi gibi konuları da annelere aktarmayı planlıyoruz. Aileler eğitimini tamamladıktan sonra da buradan zamanın nasıl doğru kullandıklarının bilincinde olacaklardır." Turp, ayrıca çocukları günümüz teknolojisinin beraberinde getirdiği oyun bağımlılığı ve bilgisayar bağımlılığı gibi, ifade sorunu, düşünce darlığı ve zeka geriliği gibi rahatsılıklara yol açan alışkanlıkların önüne geçmek olduğunu sözlerine ekledi.

EĞİTİM ÇEŞİTLERİMİZ ARTACAK

Atölyelerimizin tümünde ortak amacın annelere bir nebze nefes aldırmak oduğunu ifade eden Turp," Okullarda yeterince yorucu ve yoğun bir program uygulanıyor. Çalışan anneleri de özel bir program uygulamak istiyoruz. Yoğun iş hayatının yanında da çocuklarıyla ilgilenmek zorunda kalan annelere doğru eğitim verdiğimiz takdirde aile içi huzurun bozulmamasının da önüne geçmiş oluruz. İlerleyen zamanlarda ayrıca ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik programlarımız da olacak. Buradaki amacımız ise ortaokul ve lise öğrencilerini etüt merkezlerinden kurtarmaktır. Öğrenci koçluğu yöntemi ile fazla test çözmek ya da fazla ders çalışmak yerine doğru test çözmek ders çalışmak üzerine eğitim vereceğiz." ifadelerini kullanandı. A Pozitif Danışmanlık Kurucusu Öğrenci Koçu, Nlp Uzmanı Aynur Turp, bu tip sorunlar yaşayan aileleri danışmanlığa beklediğini söyledi.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri