Yönetmeliğe tepki gösteren aile hekimleri ve hekim sendikaları 6 -7 Kasım’da yönetmeliğin geri çekilmesi talebiyle iş bırakma eylemi yapacak. Konya Aile Hekimliği Etkinlik Derneği (KonAHED) Konya İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında KonAHED Başkanı Dr. Tuğrul Kadir Dündar, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Dr. Yavuz Altınbaş, Hekim Birliği Sendikası Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onur Uysal ile çok sayıda Aile Hekimi katıldı.
BİLİM DIŞI UYGULAMA
KonAHED Başkanı Dr. Tuğrul Kadir Dündar, haklarını savunmaya devam edeceklerini ve zulüm yönetmeliğini kabul etmeyeceklerini belirtti. Dündar, “Yönetmelikte dayatılan 6 ayda bir zorunlu hasta takibi, dünyanın hiçbir yerinde olmayan bilim dışı bir uygulamadır. Aile sağlığı merkezlerine yapılan zorunlu hasta çağrıları; asıl takip etmemiz gereken bebek, çocuk, gebe ve yaşlılarımız için olan koruyucu sağlık hizmetlerini aksatacaktır. İş bırakmak da dahil olmak üzere gereken hiçbir eylemsellikten çekinmeyeceğiz” dedi.
YÖNETMELİĞİ GERİ ÇEKİN
AHEF 2. Başkanı Dr. Yavuz Altınbaş ise bakanlık tarafından yapılan yönetmeliğin hekimlik mesleğinin onur ve haysiyetine yapılmış bir darbe olduğunu ifade ederek, “Son 6 ayda aile hekimine gelmeyen vatandaşı zorla aile hekimine getirmek bizim görevimiz olmamalı. Sağlık hizmetinin paydaşları olarak hasta, hekim ve idare savaş halinde olmamalı. Lütfen bu yönetmeliği geri çekin” diye konuştu.
SORUNLARI SIRALADI
Hekim Birliği Sendikası Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onur Uysal da “Eziyet yönetmeliği henüz taslak aşamasındayken, bu düzenlemenin eksik ve hatalı yönlerini tespit ederek çözüm önerilerimizi sunmuştuk. Gün geçtikçe artan şiddet olayları da göz önüne alındığında; tek kalem maaş talebimizin karşılanmaması, maaşlarımızın 5 farklı kalemde hesaplanması uygulamasının devam etmesi, toplam gelirimizin yarıdan fazlasının anayasal hakkımız olan dinlenme hakkına aykırı olarak izin kullanmamız durumunda kesilmesi, adaletsiz vergi oranlarının güncellenmesi taleplerimizin karşılanmaması, geçici görevlendirmeler, nöbet ücretleri, ek ödeme adaletsizlikleri, MHRS ve muayene yükü, diş hekimlerinin sorunları, YÖK ve Sağlık Bakanlığı arasındaki farklılıklar nedeniyle üyelerimizin maddi ve manevi hakları zedelenmeye devam etmektedir. Bu taleplerimiz yerine getirilene kadar her türlü hukuksal mücadele ve eylemliliği hayata geçirme konusunda kararlı olduğumuzu bildiriyoruz. İlk etapta 5-6-7 Kasım tarihli iş bırakma eyleminin ardından, gerektiği takdirde artan süre ve dozlarla eylemlerimize devam edeceğiz!” görüşünü savundu.
HABER MERKEZİ