Aile Gelişim Merkezi için imzalar atıldı

Selçuklu Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu Kent Konseyi Selçuklu Aile Gelişim Merkezi için protokol imzaladı. Merkezle toplumun temel taşı olan aile için önemli çalışmalar yürütülecek.

Selçuklu Belediyesi olarak, tüm mahallerde her yaştan ilçe sakininin faydalanabileceği projeler üretmeye, tesisler inşa etmeye devam ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bedir Mahallemizde bulunan Sağlık ve Sosyal Tesisimize kuracağımız Aile Gelişim Merkezimiz de bu projelerimizden bir tanesi. Aile yapısının korunması, toplumun aile yapısı hakkında doğru bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi, manevi değerlerimize aile içerisinde sahip çıkılması ve bu değerlerin yaşatılması ülke geleceğimiz açısından da son derece önemli. Bu nedenle biz bu projeyi çok önemsiyoruz. Aile Gelişim Merkezi projemiz, kısa süre önce yine protokolünü imzaladığımız Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi projelerimizin de bileşenlerini oluşturmuş olacak. Bu sayede toplumumuzun her kesimine erişmiş, tüm hemşehrilerimize hizmet vermiş, bütün insanlarımıza dokunmuş olacağız. İmzalamış olduğumuz protokol kapsamında Aile Gelişim Merkezimizi en kısa süre içerisinde Bedir Sağlık ve Sosyal Tesisimiz’in 1. katında hizmete açmış olacağız. Bu merkezimizde Selçuklu Belediyesi olarak İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, İlçe Müftülüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Selçuklu Kent Konseyimizle birlikte hareket edeceğiz. Buradaki tüm çalışmaları birlikte yürüteceğiz” dedi.

KONYA BELEDİYECİLİĞİNE ŞAHİT OLUYORUM

Toplumun en küçük birimi olan ailenin sağlıklı olmasının toplumları güçlü kılacağını söyleyen Selçuklu İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, “Konya belediyeciliği diye daha önceden duymuş olduğum belediyecilik anlayışını burada bizatihi müşahede etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum” şeklinde konuştu.

Böyle anlamlı bir projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da, “Bu projeyle sağlam yuvalarının teşekkür etmesi ve olası sorunların aynı müessesesi zarar görmeden çözülmesi hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Saliha Acar ise, “Bu projeyle kombine ve kompleks bir şekilde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bizim sağlıklı hayat merkezlerindeki temel ilkemiz hastalığa değil, sağlığa yatırımdır” dedi.

Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Cem Hayırlıoğlu merkeze destek sunacaklarını kaydetti.

Protokolün hayırlı olmasını dileyen Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, “Aile gelişim merkezimizin kuruluşunu ve üstleneceği misyonu çok önemsememiz gerekiyor. Fevkalade hayırlı ve yerinde bir girişim olarak görüp canı gönülden desteklememiz bizler için yaşamsal bir zorunluluk olacaktır” ifadelerini kullandı.

HAMDİ BUĞUR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri