Aile Bütçesinde Kira Tartışması, Bakanlık Aylık 765 Bin Lira Kira Ödüyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 2015 yılı bütçesinin görüşmelerinde, milletvekillerinin bakanlık binasının kirası ile ilgili sorularını cevapladı. Bakanlık olarak kirada oturduklarını ve kendi binalarına geçme konusunda...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 2015 yılı bütçesinin görüşmelerinde, milletvekillerinin bakanlık binasının kirası ile ilgili sorularını cevapladı. Bakanlık olarak kirada oturduklarını ve kendi binalarına geçme konusunda proje aşamasında olduklarını kaydeden Bakan İslam, “Proje aşamasındayız. 2016 yılının başında, ortalarında en azından kendi binamıza geçebileceğimizi ümit ediyoruz. Bakanlığımıza ait bir binası var kirada. O da Söğütözü’nde. Kirası 765 bin 143 lira aylık.” dedi. Vekillerin, binanın kime ait olduğunu ısrarla sormalarını rağmen İslam, “Binanın kime ait olduğunu hatırlamıyorum.” cevabını verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2015 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bakanlık çalışmaları ve bütçe ile ilgili sunumunu yaptı. Bakanın sunumunun ardından milletvekilleri bütçe ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Ardından, Bakan İslam, milletvekillerinin bakanlık çalışmaları ile ilgili sorduğu sorulara cevap verdi.

Bakanlığın kiraladığı binanın durumunun birçok kez milletvekilleri tarafından sorulduğunu kaydeden İslam, “Bizim kirada oturmamızı istemiyorsunuz, çok teşekkür ederiz. Kendimize ait bir binamız olsun biz de istiyoruz. Bunun için girişimlerimizi tamamladım. Proje aşamasındayız. 2016 yılının başında, ortalarında en azından kendi binamıza geçebileceğimizi ümit ediyoruz. Bakanlığımıza ait bir binası var kirada. O da Söğütözü’nde. Kirası 765 bin 143 lira aylık.” diye konuştu. CHP Milletvekili Müslim Sarı’nın, “Bina kime ait” sorusuna İslam, “Binanın kime ait olduğunu hatırlamıyorum. O sorunuza cevaben söyleyeyim. Biz de herhangi bir parti mensubuna yönelik bir bina yok bakanlık olarak.” diye cevapladı. Milletvekillerinin binanın kime ait olduğunu ısrarla sormaları üzerine Bakan İslam, “Arkadaşlar zaten yeteri kadar soru var çoğaltmayalım bunları.” dedi. Vekillerin, sorularına cevap verilmediğini söylemesi üzerine İslam, “Onları da o zaman yazılı olarak cevaplayalım.” diye cevap verdi.

Bunun üzerine CHP Milletvekili İzzet Çetin, “Yanınızda o kadar danışman var, koridorlar dolu, bu kadar ekiple gelip de bunu bilmiyoruz demek samimiyetten uzak. Bir ordu kadar gelinmiş, bunu bilin, yoksa orada niye geldiler.” diye çıkıştı. Bu çıkışa İslam, “Arkadaşlar ben neredeyse kendisini plan bütçe komisyonunun bir üyesi hissedecek kadar sizinle mesai yapmış bir arkadaşınızım. Onun için sizden ekstra bir centilmenlik bekliyorum. Lütfen uhulet ve suhuletle. ” İzzet Çetin’in, “Bunu bilmiyoruz demek” demesi üzerine Bakan İslam şunları söyledi: “Bilmiyoruz diye bir şey çıktı mı ağzımdan. Canım hangi soruyu kastettiğini bile bilmiyorum, belki gelir cevabı. Bekleyin 2 dakikam var.” dedi.

İzzet Çetin, “Sorduğum soru geçiştiriliyor. O kadar bürokratla gelip de kira konusunda bilmiyorum demek samimiyetten uzaktır.” diyerek, salondan ayrılacağını söylemesi üzerine Bakan İslam, “Arkadaşlar lütfen. Size şunu söyledim, sözümün arkasındayım. Sorduğunuz sorulara burada cevap vermediğim sorulara muhakkak yazılı cevap vereceğim. Lütfen münakaşayı kesin, ben devam edeyim.” şeklinde konuştu.

Milletvekillerinin ısrarla, kiralanan binanın kime ait olduğun sorması üzerine Bakan İslam, “Peki sayın başkanım çok teşekkür ediyorum, bundan sonraki soruların hepsine yazılı cevap vereceğim.” diyerek konuşmasını bitirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri