AIDSe karşı, toplumu korumak zorundayız

Özel Konya Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aysel Kamer, 1 Aralık Dünya AIDS günü dolayısıyla açıklama yaptı

Özel Konya Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aysel Kamer, 1 Aralık Dünya AIDS günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Kamer, “AIDS hastalığının  HIV adı verilen bir mikropla bulaştığı biliniyor HIV mikrobu savunma hücrelerimize yerleşerek organları işgal ediyor bunun neticesinde  de vücudumuz hastalıklarla mücadele edemez hale geliyor. Hastalık agresif bir seyir izliyor genellikle de gelişen ikincil enfeksiyonlar sonucu ölümle sonuçlanıyor” diye konuştu.

Kamer şunları söyledi: “AIDS hastalığının günümüz   bilinen ve uygulanan kesin bir tedavi yok. Bilim adamları tedavi ve aşı çalışmaları için yoğun  mesai harcasa da sonuca ulaşabilmiş değil. Oldukça bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık olan AIDS’de yapmamız gereken bu hastalığa yakalanmamak, bunun içinde korunmak gerekiyor.”

Dr. Ayşe Kamer, “Cinsel yolla bulaşma, AIDS’de en sık gördüğümüz bulaşma yoludur. Cinsel yolla bulaşmada da eş cinsel ilişki ve çok eşli cinsel hayat en büyük risk olarak karşımıza çıkmaktadır. Transeksüller, biseksüller, çok eşli yaşayanlar, madde bağımlıları bu hastalık için en büyük risk grubu oluşturmaktadırlar. Bu kadar tehlikeli bir hastalıktan korunmak için toplumu sapık ilişkilerden (homoseksüel, lezbiyenlik v.b.) arındırmak önceliğimiz olmalıdır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri