‘Ahşap zor ama zevkli bir sanat’

Ahşap işleme sanatçısı Şükrü Baysalın geleneksel Selçuklu ve Osmanlı sanatı çalışmalarını içeren sergisi önceki gün Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
 Serginin açılışına Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri ve sanat severler katıldı.
Ahşap oyma sanatının oldukça zor ama zevkli bir sanat olduğunu dile getiren Sanatçı Şükrü Baysal, “Ahşap sanatında kullanacağınız malzemeleri özenle seçmeniz gerekiyor. Özellikle de kullanacağınız ahşap çok önemli. Ben eserlerimde daha çok ithal olan oküme, ozigo, maun gibi ağaçları ve ıhlamur ağacını kullanıyorum. Çünkü bu tür ağaçlar daha esnek ve kırılma payı daha az. Bunun yanında ağacın boyayı kabul edebiliyor olması da önemli. Bu nedenle kavak ve benzeri ağaçlar tercih ahşap işlemede tercih edilmiyor” diye konuştu. Ahşap sanatını yaparken yapılan eserin türüne göre harcanan zamanın da değiştiğini ifade eden Baysal, genellikle bir eseri oluşturmak için 1 hafta ile 2 ay arasında zaman harcadığını belirtti.
Bugüne kadar Türkiye genelinde yaklaşık 30 sergi açtığını ifade eden Şükrü Baysal, bundan sonra da değişik illerde sergi açmaya devam edeceğini bildirdi. Serginin 11 Nisan Cumartesi günü son bulacağı belirtildi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri