Ahmet Yaşar hocaefendi için gıyabi cenaze namazı

Nakşibendi Şeyhlerinden ve ülkemizin önde gelen ilim adamlarından muhterem Ahmet Yaşar Hocaefendi, bir suredir tedavi gördüğü Trabzon Ahi Evren Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bugün sabah saatlerinde vefat etti.

Hocaefendi’nin naaşı yarın Trabzon’da defnedilecek. Bir gün önce Ahmet Yaşar Hocaefendi’nin eşi Hatice Yaşar’ı son yolculuğuna uğurlayan Yaşar ailesi, bir gün sonra ikinci büyük acıyı yaşadı. Hocaefendi için Konya’da da bir gıyabi cenaze namazı düzenlendi. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi tarafından düzenlenen ve bazı STK’ların da katılım sağladığı gıyabi cenaze namazına Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa Özkafa, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, Kanal 42 Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalçın, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Muhsin Görgülügil AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Abdurrahman Korkmaz Hoca tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua edildi.

AHMET YAŞAR KİMDİR?

1934 yılında Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya gelen Ahmet Yaşar Hocaefendi küçük yaşlarda ilim tahsiline başlamış ve icazet aldığı 1959 yılından itibaren birçok talebe ve ilim adamının yetişmesine vesile olmuştu. 1960 yılında Nakşibendi Şeyhlerinden Gümüşhanevi dergâhına mensup Hacı Abdurrahman Beşikçi Efendi ile tanışan Ahmet Yaşar Hocaefendi, hocasının vefatı olan 1972 yılından itibaren aynı vazifeyi devam ettiriyordu. Ahmet Yaşar Hocaefendi, 1979 yılında Yavuz Selim Vakfı’nın kurulmasına öncülük ederek ülkemizin her köşesinden Trabzon’a gelen binlerce üniversite öğrencisinin barınmasına, yetişmesine ve hizmetine vesile olmuştu. Yarım asrı aşan irşat ve sohbet vazifelerinin yanında Hocaefendi’nin çok sayıda eseri bulunmakta. Merhum Ahmet Yaşar Hocaefendi’nin naaşı yarın Trabzon İskender Pasa Camii’nde kılınacak cenaze namazını müteakip Of Ballıca köyündeki aile kabristanına defnedilecek.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri