Ahmet Türk: Başbakan Hergün Filistin Diyor, Bir Kez Işid Zulmünden Söz Etmiyor

IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu ve dünyada terör örgütlerine bulaşmış bütün ekiplerin buluştuğu bir noktaya geldiğini söyleyen Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, hükümetin IŞİD'e ses çıkarmamasını eleştirdi....

IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu ve dünyada terör örgütlerine bulaşmış bütün ekiplerin buluştuğu bir noktaya geldiğini söyleyen Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, hükümetin IŞİD'e ses çıkarmamasını eleştirdi. Başbakan'ın bütün seçim meydanlarında Filistin halkını gündeme getirdiğini anlatan Türk, "Ama bir gün IŞİD’in saldırısından söz etmiyor." diye konuştu.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamada bulunan Ahmet Türk, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) bölgede vahşiliği ile dikkat çeken bir örgüte dönüştüğünü ifade etti. Ortadoğu’da Kürtlerin de 40 milyon nüfusuyla önemli bir halk olduğuna vurgu yapan Türk, "Kürtlerin kazanımlarına karşı olanlar, IŞİD’e göz yumdu. Yani Türkiye’nin Rojava politikası ile IŞİD politikasının nedeni, Kürtlerin bir statüye sahip olmaması isteğidir. ‘Kürtler Rojava’da bizim komşumuz olmasın’ mantığı ile yaklaşılıyor. Oysa ki biz biliyoruz ki, bin yıllık geçmişi bulunan Kürtler ve Türkler ancak kucaklaştığı zaman Türkiye Ortadoğu’da önemli bir aktör olabilir.” dedi.

Ahmet Türk, IŞİD’in son günlerde saldırılarını yoğunlaştırdığı Şengal bölgesinin hem coğrafi, hem stratejik olarak önem taşıdığını anlattı. Şengal’in sadece Ezidi halkı orada yaşadığı için seçilmediğini vurgulayan Türk, KDP'nin Şengal'i terk etmesinin bölgeyi sıkıntıya soktuğunu dile getirdi. Türk, "IŞİD bütün halklar için tehlikelidir. Aslında bu terör örgütünün Ortadoğu’dan koparılmasına yönelik ortak bir mücadele yapılması gerekir. Burada siyaset hesabı yapmadan, güç hesabı yapmadan bütün güçlerin Ortadoğu’da bütünleşip bu tehlikeyi bertaraf etmesi gerekir.” ifadelerine yer verdi.

Ahmet Türk, hemen her gün Filistin’deki zulmü gündeme getirenlerin IŞİD’in saldırıları karşısında sessiz kalmasını da eleştiriyor. Kendilerinin her zaman mazlum Filistin halkının yanında durduğunu vurgulayan Türk, şu tespitte bulundu: “Kürtler her zaman Filistin halkının yanındadır. Bugün de Filistin halkı zulüm altındadır. Mesele samimiyettir. Başbakan, bütün seçim meydanlarında Filistin halkını gündeme getiriyor. Ama bir gün IŞİD’in saldırısından söz etmiyor. Oysa ki IŞİD, vahşiyane bazı eylemler yaptı. Filistin’deki zulme sessiz kalmamak gerekir. Ama Sayın Başbakan sen her gün zulümden bahsediyorsun, bir gün de IŞİD zulmünü eleştirmen gerekiyor. İnsanlar, Başbakan’ın Filistin mesajlarının, seçimde oya dönüştürmeye yönelik bir politika olduğunu değerlendiriyor. İnsan zulme karşıysa her türlü zulme karşı çıkmalıdır. Nereden gelirse gelsin…”

Türkiye’nin geçmişte Türkmenler konusunda sürekli Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ni suçladığını hatırlatan Ahmet Türk, neredeyse her gün ‘Türkmenlere haksızlık yapıldı’ diye beyanatlar verildiğini belirtiyor. Türkmenlerin bugün milletvekili ve bakan olabildiklerini, kendi dillerinde eğitim gördüklerini kaydeden Türk, hükümeti şu sözlerle eleştirdi: “Başbakan, Kürtleri eleştirmek için ikide bir Türkmenleri konuşuyordu. Bugün Türkmenler IŞİD’in zulmü altında, niye sesini çıkarmıyor? Bu bile samimi olmadığını gösteriyor. Geçmişte Türkmenleri savunurken Kürtlere karşı kullanmak için savunuyordu. Şimdi IŞİD’in saldırısı var ama bir gün sayın başbakan Türkmenler üzerindeki IŞİD’in zulmünü dile getirmedi. Bu konuda bir açıklama yapmadı. Tabiî ki günümüz dünyası kimin ne oynadığını, ne yaptığını, nasıl davrandığını çok iyi biliyor. O beğenmediği dağdaki çoban, köydeki köylü bile bugün siyasetin nasıl döndüğünü, kimin ne yaptığını çok iyi biliyor.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri