Ahmet Sorgun aday olmuyor

Ahmet Sorgun, 27 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan AK Parti Konya İl Başkanlığı 5. Olağan İl Kongresi’nde yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan, yaklaşık 40 gün önce "Kongrelerde kimler gidiyor?" başlıklı köşe yazısında Ahmet Sorgun'un yeniden aday olmayacağını duyurmuştu. Sorgun da yaptığı açıklamayla İşkan'ı doğrulamış oldu.

İşte İşkan'ın 40 gün önce yazdığı yazı :

https://www.merhabahaber.com/kongrelerde-kimler-gidiyor--10531yy.htm

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Sorgun, kararını dün yapılan İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda üyelerle paylaştı. Sorgun, “Yeniden büyük Türkiye yolunda gelmiş olduğumuz noktada büyük emeklerin sahibi olan AK Parti’nin bir neferi olmaktan her zaman büyük bir onur duydum. Üstelik Konya gibi ülkemizin en sıkıntılı günlerinde sorumluluk almayı bilen ve bu sorumluluğunu hakkıyla yerine getiren bir şehrin il başkanlığı görevinde bulunmak, benim için her zaman büyük bir gurur vesilesi olmuştur. Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığım ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığı süresince de gururla taşıdığım il başkanlığı görevimi, ilkeli ve erdemli bir siyasetin şehrimize ve ülkemize hâkim olması adına üzerime düşen sorumlulukları, siz değerli çalışma arkadaşlarımla birlikte zaman mefhumu gözetmeden yerine getirmeye çalıştım" dedi.

ÜYE SAYIMIZ 367 BİNE ULAŞTI

Seçimlerde büyük başarılar elde ettiklerini belirten Sorgun, "Görevi devraldığımız 2010’da partimizin Konya’daki üye sayısı 110 bin 775 iken bugün 367 bin 208’lere kadar çıktığını görüyoruz. Artış oranı, yüzde 232’dir. Yine 2007 Genel Seçimleri’nde AK Parti’nin Konya’daki oyu yüzde 65 iken 2011 yılında yapılan Genel Seçimleri’nde bu oy oranı yüzde 70’lere kadar çıkmıştır. 2009’da yapılan Mahalli Seçimleri’nde ise AK Parti’nin oyu yüzde 54 iken 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde yüzde 64’e yükselmiştir. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde 1 milyon 108 bin 346 Konyalı hemşehrimiz Cumhurbaşkanı Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’a oy vererek yüzde 74,62 oranında desteklerini ilan etmiş oldular. Bu başarı, hepimizin; Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, genel merkezimizin, milletvekillerimiz, teşkilat mensuplarımızın, şehrimizin ve milletimizin başarısıdır. Bu başarıyı hep birlikte elde ettik. Tabii bu başarıların hiçbiri tesadüfî olamaz. Görev yaptığımız 5 yıllık süre zarfında genel merkezimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, il, ilçe ve belde teşkilatlarımızla gece gündüz koordineli çalışarak bugünlere kadar geldik" diye konuştu.

LİDERLERİMİZİN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMADIK

"Hiçbir zaman liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Hocamızın ve genel merkezimizin yüzünü kara çıkarmadık" diyen Sorgnu, "Yaptığımız her şeyi AK Parti davasının birer neferi olma bilinci ile ve ilkeli siyaset anlayışımızla yerine getirmeye çalıştık. İlkesiz, kuralsız hayatta hiçbir şey olmaz dedik ve bu şiarla çalıştık. İdeal olarak milletin mutluluğu ve huzurunu esas aldık. AK Parti, bir ideoloji partisi değil ama büyük idealleri olan bir partidir dedik ve hazım ve azim sanatıdır dediğimiz siyaseti bu aziz milletin idealleri hayallerinin gerçekleşmesi adına yaptık. Bunu yaparken de ekipçiliği her zaman bir kenara iterek AK Parti’de görev yapan tüm ekiplerimizle birlikte çalıştık. Aidiyet duyduğumuz ülkemize, şehrimize ve en önemlisi de bu millete, savunduğunuz davaya, inandığımız değerlere zarar gelmemesi için çalıştık.

İl Kongresi’nden itibaren de AK Parti’nin yeniden büyük Türkiye’nin hedeflerine ulaşması yolunda gönüllü bir çalışanı olacağımı belirtmek isterim. 27 Aralık 2014 Cumartesi günü 5. Olağan İl Kongremizi yine ilk günkü gibi heyecanlı ve büyük bir coşku ile yapacağız. Emaneti de yeni arkadaşlara devredeceğiz. 2010’da büyük şerefle emanet aldığım İl Başkanlığı görevini yine büyük şerefle teslim edeceğim" ifadelerini kullandı.

merhabahaber.com

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri