Ahmet Örken’den büyük başarı

Dünya Gençler Pist Şampiyonasında millilerimiz tarih yazmaya devam ediyor. Ülkemizde henüz velodrom bulunmamasına rağmen, ilk katıldıkları uluslararası müsabaka olan Dünya Gençler Pist Şampiyonasında sporcularımız başarılı sonuçlara imza atıyor.
Ahmet Örken Omnium yarışları içinde yer alan 6 disiplinden ilk üçünün koşulduğu 1. gün mücadeleleri ardından genel klasman 6.'sı olarak ikinci gün müsabakalarında start aldı. 3 km bireysel takip mücadelesinde elde ettiği 3.27.650 sn'lik derece ile bu disiplinde 23 sporcu arasında 10. sırada yer aldı. Sporcuların dayanıklılık sınavına tabi tutulduğu 10 km Scratch müsabakasını ise 40 turun sonunda 15. sırada tamamladı. Omnium müsabakalarının son disiplini olan 1 km zamana karşı mücadelesinde elde ettiği 1.06.922'lik derece ile bu yarışı da 8. sırada tamamladı.

Müsabakalar sonunda sporcumuz Omnium yarışları kapsamında dünya sıralamasında; 15 km puan yarışı (point race), 250 metre "flying lap", eleme yarışı, 10 km scratch, 3 km bireysel takip ve 1 km zamana karşı (kilo) disiplinlerinde mücadeleyi sırasıyla 4, 8, 10, 15, 10, 12 sırada tamamladı. Tüm disiplinler sonunda toplamda en az puanı almanın hedeflendiği Omnium branşında 59 puan alarak ilk önemli müsabakasında genel klasmanda Dünya 8.'liği derecesini elde etti. Sporcumuz geriye kalan 3 Omnium disiplininde müsabakalara yarın devam edecek.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na hazırlık yolunda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün desteği ile Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından başlatılan Pist Bisikleti Sporcu Gelişim Programı kapsamında İsviçre'de Dünya Bisiklet Birliği Merkezinde yalnızca 2010 yılı Ocak ayından bu yana pist bisikleti antrenmanları ile tanışan sporcularımızın bu denli kısa sürede elde ettikleri başarılar antrenörler Andy Sparks ve Mutlu Erçevik başta olmak üzere tüm teknik ekibe ve Federasyonumuz yönetimine heyecan yaşatıyor.

Önceki gün yapılan 4 km Takım Takip yarışmasında Ahmet Örken, Rasim Reis, Mustafa Çarşı, Egemen Erçevik'ten oluşan takımımız 4.21 ile 22 ülke arasında müsabakayı 15. sırada tamamladı. Sporcularımızın ilk defa bu denli büyük bir organizasyona katılması, pist yüzeyinin farklılığı ve ilk sırada start almanın verdiği dezavantaj ile bir hafta önce İsviçre'de kaydedilen 4.19'luk antrenman derecesine göre hedef zamanın gerisinde kalınsa da, üst düzey teknik beceri ve uyum gerektiren bir branşta takımın iki sporcusunun henüz 2 ay önce pist antrenmanları ile tanışması gelecek başarıların müjdecisi olarak tüm ekibe moral verdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri