Ahmet Örken: Yarış kazanmayı çok özledim  

Konya’nın başarılı Milli bisikletçisi Ahmet Örken, yeni sezonda Amerika merkezli Wildlife Generation Pro Cycling kıta takımında yarışacak.

Konya’nın ve Türk Bisiklet Milli Takımı’nın başarılı sporcusu Örken bu önemli gelişmeyi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu. Başarılı milli sporcu yeni sezonda yarış kazanmayı çok özlediğini dile getirdi. Örken, Cyclist Türkiye’ye verdiği röportajda transferini ve yeni sezon hedeflerini anlattı. 
Transfer sürecini anlatan Ahmet Örken şunları söyledi : Takımın 2022 planları içerisinde sprinter aradıklarını ve tercih yapacakları sprintler arasında benim de yer aldığımı öğrendim. Takım menajeri ile mail üzerinden ilk iletişimimizi gerçekleştirdim. Yüz yüze görüşmek için buluşma programı yaptık. Erciyes’te yüz yüze görüşmenin ardından genel olarak takımın planları ve hedefledikleri yarışlar hakkında konuştuk. Bu planlar beni çok heyecanlandırdı. Yoğun bir yarış takvimi hedefliyorlardı. Bunun benim için büyük bir fırsat olacağını düşündüm. Bir ay sonrasında ise anlaşmaya vardık.
Wildlife Generation Pro Cycling takımını neden tercih ettiği şeklindeki soruya  milli bisikletçi 
“Öncelikle tercih sebebim tabi ki kariyerimi ön planda tutmak istemem. Yarış takvimleri sebebiyle ve birlikte geçirdiğimiz yarışlarda güçlü bir ekip olduklarına canlı olarak şahit oldum. Takım güçlü olursa yarış kazanma ihtimaliniz her zaman daha yüksektir.” cevabını verdi.
Yeni sezon programının henüz belli olmadığını söyleyen Ahmet Örken: Takım sprintler için takım çalışmasına önem verdiklerini özellikle vurgulamışlar ve gelecek yıl planları için çalışma yaptıklarını da ayrıca belirttiler. Net bir takvim henüz açıklanmadı. Bu yüzden sorunuza şu an için net bir yanıt veremiyorum.
Yarış kazanmayı çok özlediğini belirten başarılı bisikletçi “Yeni sezonda yarış kazanmayı çok özledim. Ve elbette podyumda olmayı. Bunun için çalışmalarımı yürüyeceğim. Bir kondisyoner ile çalışıp sprint gücümü kapasitemin en üst seviyelerine çıkarmaya çalışacağım. Hedefim sprint etapları ve yarışlar” ifadelerini kullandı 
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri