Ahmet Necdet Sezer Ve Eşi Oy Kullanmadı (2)

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer kayıtlı olduğu Ankara Gölbaşı Şahin Sevin İlkokulu’nda oy kullanmaya gelmedi.Türkiye, halkın ilk kez seçeceği cumhurbaşkanı için sandık başına gitti. Ancak 10. Cumhurbaşkanı...

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer kayıtlı olduğu Ankara Gölbaşı Şahin Sevin İlkokulu’nda oy kullanmaya gelmedi.

Türkiye, halkın ilk kez seçeceği cumhurbaşkanı için sandık başına gitti. Ancak 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer oylarını kullanmadı. Sezer’in kayıtlı olduğu Gölbaşı Şahin Sevin İlkokulu 1137 numaralı sandıkta oy kullanması bekleniyordu.

Sezer’in gelişi için önceden okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Saatler 17.00’de sandık başkanı ‘Sandık kapanıyor’ uyarısından sonra sandığı kapattı. Kapatılan sandıkta, atılan imzaların ve kullanılmayan oy pusulalarının sayısının karşılaştırılmasından sonra sayıma geçildi. 1137 numaralı sandıkta 376 seçmenin oy kullanması bekleniyordu ancak 294 seçmen oy kullandı.

Oylama işleminin başladığı sabah saatlerinden itibaren basın mensupları da Sezer’in gelişi için nöbet tuttu. Oy kullanma için belirlenen sürenin dolmasıyla Sezer gelmediği için güvenlik güçleri okulun bulunduğu yerden ayrıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri