Ahmet Hakan'dan neden ifade verdim yazısı

Ahmet Hakan, 17 Aralık operasyonuyla ilgili verdiği ifadenin detaylarını bugünkü köşesinde açıkladı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan 17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı. Önceki gün savcılara ifade veren Ahmet Hakan bugünkü köşesinde neden ve nasıl ifade verdiği gibi sorulara açıklık getirdi.

NEDEN Mİ İFADE VERDİM

Ahmet Hakan Fatih Saraç'la tanışıklığının öğrencilik yıllarına dayandığını açıkladığı yazısında, Fatih Saraç'ın Habertürk'ün başına geçtikten sonra kendisini aradığını ve "neler yapabiliriz" diye sorduğunu belirtti. Ahmet Hakan Fatih Saraç'la yapılan bu telefon görüşmesinin dinlendiğini ve tape haline gelerek dosyaya girdiğini yazdı.

İŞTE O KONUŞMANIN PERDE ARKASI

İşte Ahmet Hakan'ın yazısındaki o bölüm;

"İslami kesimde saygın ve itibarlı bir isim olan Emin Saraç Hocaefendi'nin oğludur Fatih Saraç... Ben üniversite öğrencisiyken Cağaloğlu'nda Risale adlı İslamcı entellektüellerin kitaplarını yayınlayan bir yayınevi vardı. Fatih Saraç, işte o yayınevinin sahibiydi. Fatih Saraç'ı o dönemden beri tanırım. Sonra Fatih Saraç yayıncılık dışında işlere yöneldi. Körfez Araplarıyla temas kurdu. Biraz da zengin oldu.

Yıllar içinde yolumuz bazen kesişti.. Kesiştikçe de samimi bir şekilde görüştük.

Fatih Saraç yaklaşık 2 yıl önce beni aramıştı: "Ben Habertürk'ün başına geçtim. Burada bir süre işlere nezaret edeceğim. Seninle de görüşmek istiyorum. Ne yapabilirim, birlikte neler yapabiliriz" falan diye konuşmak için. İşte bu telefon görüşmemiz dinlemeye takılmış. Dinlemişler bu konuşmamızı. Ve tape haline getirmişler. Şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmamın nedeni işte bu dandik tapeymiş."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri