Ahmet Hakan'dan ezber bozan açıklama

Hürriyet yazarlarından Ahmet Hakan, 'Ben tarafsız değilim, tarafım. Duruma göre değişir' dedi.

Dün Birgün gazetesinin yeni yazarlarını tanıtmak için kullandığı manşet çok konuşulmuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gözlerine siyah bant çekilerek verilen manşette, bant üzerine de gazetede göreve başlayan muhalif yazarların isimleri yazılmıştı. İşte kriz yaratan bu manşete ilk tepki yazacağı duyurulan yazarlardan geldi. Banu Güven, Ertuğrul Mavioğlu, Nuray Mert, Ahmet Şık, Ece Temelkuran ve Yıldırım Türker bu manşetten hoşlanmadıklarını söyledi.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

'YAZARLAR TEPKİLERİNDE HAKLI'
Muhalif çizgileriyle dikkat çeken yazarların bu yöndeki açıklamarına son destek Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan geldi. HaberTürk ekranlarında Medya Kritik programına katılan Ahmet Hakan, yazarlara hak verdiğini söyledi. Reklam kampanyasının çok yanlış olduğunu belirten Hakan, 'Yazarları bu şekilde sunmak bu isimlerin bütün motivasyonlarını Başbakan'a tepkiye yönlendirdiklerini ve başka davlarının olmadığı anlamına gelir' ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan'ın gözleri üzerine çekilen ve farklı yorumlara sebep olan siyah bant için ise 'Yanlış anlaşılmaya çok müsahit bir detaydı' diyen Hakan 'Hatta yanlış anlaşılsın diye yapılmış gibi geldi bana. Ben yakışık kalır bir şey olarak görmedim bunu. Yazarların tepkilerini haklı buluyorum' şeklinde konuştu.

'BEN TARAFSIZ DEĞİLİM'
Programın ilerleyen dakikalarında Türkiye'de iki farklı yazar tipinin olduğunu savunan Ahmet Hakan, 'Tükiye'de hükümet karşıtı, bu hükümeti götürmeye çalışan bir yazar tipi var. Bir de bu hükümet kalsın diye çaba sarf edenler var' dedi. Kendisinin ise ara bir çizgide olduğunu ifade eden Hakan, 'Ben hükümeti düşman olarak görmüyorum. Bu hükümet beni çok rahatsız etmiyor. Ben uygulamalarına bakıyorum. Beni rahatsız eden eleştireceğim şeylerin yanında övebileceğim şeyler de var' diye ekledi. Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl diziyle ilgili eleştirilerini saçma bulan tarafta olduğunu ancak Başbakan'ın İsrail konusundaki duyarlılığında ise onunla aynı tarafta olduğunu belirten Hakan, 'Yani ben tarafsız değilim, tarafım. Duruma göre. Her durumda Başbakan'a destek mi vereceğiz ya da her durumda Başbakan'a muhalif mi olacağız? Bence cevap vermemiz gereken sorular bunlar' ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri