Ahmet Davutoğlu'ndan Berkin Elvan açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Berkin Elvan'ın ölümünün Türkiye'nin iç meselesi olduğunu BM Genel Sekreterini ilgilendirmediği söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM Genel Kurul Başkanı John Ashe ile bir araya geldi.

ABD'nin New York kentine gelen Davutoğlu, BM'de Genel Sekreter Ban ve Genel Kurul Başkanı Ashe ile yaptığı toplantıların ardından gazetecilere açıklama yaptı.

'BU TÜRKİYE İÇİNDE BİR OLAYDIR'

Bir gazetecinin Berkin Elvan'ın ölümünü hatırlatarak BM Genel Sekreteri Ban ile görüşmesinde bu konunun gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine Davutoğlu; ''Hayır söz konusu değil, gündeme gelmez. Ben bu vefat dolayısıyla üzüntülerimi de ifade etmek isterim ve başsağlığı diliyorum. Her bir vatandaşımızın hayatı bizim için kıymetlidir. Böyle bir kayıp hepimizi üzmüştür. Ailesine de tabi taziyelerimi iletiyorum. Ümit ederiz bu tür olaylar bundan sonra cereyan etmez ancak buradan hareketle kamu düzenini bozacak şekilde bir tavır alınmaması önemli. Biz vatandaşlarımızın can güvenliği için her türlü tedbiri alma sorumluluğu hissederiz. Bu, Türkiye içinde bir olaydır. Türkiye'de kendi aramızda konuşacağımız bir meseledir. BM Genel Sekreteri'ni ilgilendiren bir konu değil, bu konu hiç açılmadı.'' ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri