Ahlat'taki etkinlikler şanlı Malazgirt Zaferi'nin coşkusunu yaşatıyor

Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlamalarına katılmak için Bitlis'in Ahlat ilçesine gelenler, düzenlenen etkinlikler ve sahnelenen gösterilerle şanlı zaferin coşkusunu yaşıyor.

Van Gölü'nün bulunduğu Çarho mevkiinde, Sultan Alparslan Otağı'nın da bulunduğu Recep Tayyip Erdoğan Ahlat Millet Bahçesi, kutlamalar kapsamında birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin birçok ilinden gelenleri, Okçular Vakfınca yerleşik bölgelerde görevliler tarafından bilgilendiriliyor, ecdadın yaşadığı savaşta kullanılan aletleri deneyimleme fırsatı buluyor.

Eğitmenlerin gözetiminde "Ya Hakk" diyerek ok atan, atlı okçuluk, okçuluk ve diğer gösterileri izleyen yönetim, bölgeselsel olarak tanıtılan kıl çadırları ve stantları dolaşarak illerin kültürleri hakkında bilgi alıyor.

Çocukların geleneksel oyunları hem oynandığı kutlamalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Ahlat'a yerleştirilen Ahıska Türkleri de kurulan çadırda, yöresel kıyafetlerle misafirlere kültürlerini tanıtıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri