Ahlat’ta Fem Dershanesi'nden Vatandaşlara Aşure İkramı

Çağlayan FEM Dershanesi tarafından Muharrem ayı vesilesiyle Bitlis'in Ahlat ilçesinde vatandaşlara aşure ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Dershane öğretmenleri ve idarecileri tarafından Tatvan durağında yapılan aşure dağıtımına ilçe...

Çağlayan FEM Dershanesi tarafından Muharrem ayı vesilesiyle Bitlis'in Ahlat ilçesinde vatandaşlara aşure ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Dershane öğretmenleri ve idarecileri tarafından Tatvan durağında yapılan aşure dağıtımına ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Aşurenin yanında çeşitli hediyelerinde dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların mübarek ayı da tebrik edildi.

İlçede her yıl geleneksel olarak aşure dağıtımı yaptıklarını belirten Dershane Müdürü Mehmet Dağdeviren; “Dershaneler sadece eğitim öğretimin yapıldığı yerler değildir. Aynı zamanda kültürümüzün, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılacağı yerlerdir. Bu nedenle ilçemizde aşure gününü idrak etmek, bu geleneği yaşatmak için bu etkinliği yapıyoruz. Ayrıca, birlik ve beraberliğimizi korumak ve bunu geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza aktarmak en önemli hedeflerimizdendir. Ahlat halkına, etkinliğimize göstermiş olduklar ilgiden dolayı teşekkür ederiz." diye konuştu.

Vatandaşlar ise dershane yöneticilerine aşure ikramlarından dolayı teşekkürlerini iletti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri