Ahlaki değerlere ve maneviyata düşkün bir neslin inşası kaçınılmaz

Yaz etkinlikleri ile çocukların farklı özelliklerini keşfettiklerini söyleyen AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Ayrıca çocuklarımız paylaşmayı öğreniyor, özgüven kazanıyor. Ahlaki değerlerine ve maneviyatına düşkün bir neslin inşası kaçınılmaz” dedi

Yaklaşık 15 yıldır düzenledikleri “yaz etkinlikleri” programı ile çocukları bir yandan eğlendirirken bir yandan da eğitimlerine katkı sağladıklarını belirten Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, AGD'nin bu etkinliğinin bir marka haline geldiğini ve birçok kuruma ve STK'ya yine bu etkinliklerin ilham kaynağı olduğunu aktardı. Her bir çocuğun ve gencin gönlüne dokunmanın asıl gayeleri olduğunu kaydeden Parlak, “Diyanet İşleri Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Halk Eğitim Müdürlükleri ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da organizasyonumuz destekleniyor. Belediyeler ve devletin çeşitli kurumlarına da yaz etkinliklerimiz bir model oldu. AGD olarak geçmişten beri yüklendiğimiz vizyonumuzu sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

ÇOCUKLARIN AYAĞINA GİDİYORUZ

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, bu yılki yaz etkinlikleri programında bir değişikliğe gittiklerini dile getirerek, şunları söyledi: "Önceden bir iki noktada yaptığımız etkinlik, şimdi Konya'nın çoğu bölgesinde yapılıyor. Talep fazla, kontenjanımız arttı. Havalar sıcak. Biz, istiyoruz ki, her bir çocuğumuz bu etkinliğe katılabilsin. Bu yüzden önceki yıllara nazaran bir değişikliğe gittik. Etkinliklerin yapılacağı merkez sayısını artırdık. Neredeyse çoğu mahallede 2-3 etkinlik noktası oluşturduk. Bu sayede konumu etkinliklerin yapılacağı noktalara uzak ama gönülden de bu programa katılmak isteyip de katılamayan çocuklarımızın ayağına gittik. Alanında uzman eğitimcilerimiz ile etkinliklerimiz devam ediyor. Kayıtlarımız da devam ediyor. Etkinliklerimiz grup halinde sürdürülüyor. Yatılı etkinlik programımız da var, günü birlik program boyu katılım sağlanılan programımız da. Ayrıca programımız çok kapsamlı. Yüzme, ata binme, gokart, piknikler, halı saha maçları, geziler ve diğer çeşitli sosyal aktiviteler hocalarımız öncülüğünde yapılıyor. Hocalarımızın gençlere ve çocuklara model olabilecek potansiyelinin olmasına dikkat ediyoruz. Gençlere böylelikle bir fırsat tanımış oluyoruz.”

YAZ ETKİNLİĞİ BİR NİMETTİR

Öğrencilerin yıl içinde çok yoğun bir 8 aylık eğitim döneminden geçtiğini hatırlatan Başkan Parlak, yaz aylarında öğrencilerin dinlenmesi, bunun yanı sıra öğrenimine de ara vermemesi gerektiğinin altını çizdi. Genelde Kur'an-ı Kerim ve dini eğitim programlarının okul kapanış döneminden sonraya bırakıldığını dile getiren Parlak, “Kur'an eğitiminin yaz dönemine bırakılması sebebiyle çocukların da eğlenerek, öğrenmeleri gerekiyor. Biz de öğrencilerimizin hem dinlenmesini, hem etkinlik yapmalarını hem de dinleri öğrenmelerini istiyoruz. Öğrencilere Kur'an-ı Kerimi ve dinimizi sevdirebilmemiz için, onların dünyalarına girmemiz gerekiyor. 10 yıldır bu gaye ile organizasyonlarımız icra ediliyor. Programlar verimli geçiyor. Programa katılan tüm kardeşlerimiz beraber yemek yiyorlar, pikniğe gidiyorlar ve birlikte vakit geçiriyorlar. Paylaşma duygusu gelişiyor. Çocukların ve gençlerin kendilerine olan özgüveni artıyor. Bunların hepsi aslında birer nimettir. Sadece öğretim işin müfredat kısmıdır” şeklinde konuştu.

44 YILDIR EMANETE İHANET ETMEDİK

44 yıldır bu vatanın evlatlarına ellerinden geldiğince hizmet ettiklerini ifade eden Başkan Parlak, velilere de seslendi. Velilere, “Eğer çocuklarınızı AGD'nin etkinliklerine gönderiyorsanız, Allah'ın izni ile içiniz rahat olsun” çağrısında bulunan Parlak, şu cümleler ile konuşmasını sonlandırdı: “Biz, Allah rızası için çalışan insanlarız. Bugüne kadar bize emanet edilen hiçbir çocuğumuzu kötü bir şeye yönlendirmedik. Çocuklarımızı ailelerinden koparmadık. Güven çok önemli. Öğrencilerimizin aileleri ile de sürekli irtibat halindeyiz. Siz de çocuğunuzu bizim yaz etkinliklerimize gönderin.”

EMRE ÖZGÜL

 

Foto altı:

Mehmet Parlak

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri