"Ahi Evran Kültürünü Topluma Katmadıkça Gerçek Bir Gelişimden Bahsedemeyiz"

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman, "11’inci yüzyıldaki Ahi Evran’ın kültürünü toplumun her katmanına katmadığımız müddetçe gerçekçi bir gelişimden asla bahsedemeyiz." dedi.Kalite Birliği’nin...

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman, "11’inci yüzyıldaki Ahi Evran’ın kültürünü toplumun her katmanına katmadığımız müddetçe gerçekçi bir gelişimden asla bahsedemeyiz." dedi.

Kalite Birliği’nin (KALBİR) 4. Kalite Ordusu’na yönelik düzenlediği ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Danışmanlığı Eğitimleri devam ediyor. Eğitimin 5. haftasına TSE İl Koordinatörü Mustafa Karaman haftanın konuğu olarak katıldı. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi ek binasında gerçekleşen programa çok sayıda öğrenci katıldı. İletişim ve motivasyon konusuna değinen TSE İl Koordinatörü Mustafa Karaman, “Doğru seçilmiş arkadaşlarla iyi bir takım oluşturarak, başarılı olabilirsiniz.” dedi.

Mustafa Karaman, programda ayrıca standardı uygulayan ülkeden, standardı belirleyen ülkeye nasıl geçileceğinden, yaşanan kalite kirliliğine kadar konulardan bahsetti. Karaman, “11’inci yüzyıldaki Ahi Evran’ın kültürünü, duygusunu, düşüncesini, kaliteye bakışını, müşteri memnuniyeti kavramına yaklaşımını ya da 1502 yılında, Sultan Beyazıt döneminde hazırlanan ‘Dünyanın İlk Tüketici Kanunu’ndaki yani ‘Kanunname-i İhtisab-ı Bursa’daki ahlakı, standardı, tüketiciye saygıyı toplumun her katmanına katmadığımız müddetçe, gerçekçi bir gelişimden asla bahsedemeyeceğimizin bilincindeyiz.” diye ifade etti.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü Öğretim Üyesi ve Kalite Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok ise kalitenin, kaliteli insanlar tarafından sosyal sorumluluk anlayışıyla anlatıldığı bir sivil toplum kuruluşu olduklarını vurguladı. Işığıçok, “Her işi uzmanına bırakmak lazım. TSE, milli kuruluşumuz olup, bize göre kalitenin ülkemizdeki en önemli adresidir.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri