Ağrısız doğum, sezeryana rakip

Türkiye genelinde sezeryanla doğumun artmasına karşılık, Konya Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi'nde bir iğne ile acısız doğum uygulamasına geçildi
Türkiye genelinde sezeryanla doğumun artmasına karşılık, Konya Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi'nde bir iğne ile acısız doğum uygulamasına geçildi.
Bebek ve anne sağlı için normal doğumun önemli olduğunu belirten Konya Farkut Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Adnan Tekin, sezaryanın anne ile bebek arasında duygusal bağdan, doğurganlığa kadar bir çok konuda olumsuz sonuçlar verdiğini söyledi.
Türkiye genelinde sezeryanla doğumun fazla olduğunu ifade eden Başhekim Tekin," Biz sezeryanla doğumu önermiyoruz. Bu nedenle eskiden ultra lüks olan şimdi ise lüks olması ortadan kalkan iğne ile acısız doğumu her hastamıza teklif ederek uygulamaya başladık. Hastanemizde 7 gün 24 saat anastezi uzmanı bulunuyor. Hastanın bel kısmına lokal anestezi (epudurol) yöntemini uygulayarak doğum ağrılarından kurtarıyor ve daha rahat normal doğumu gerçekleştirmesini sağlıyoruz" dedi.

ANNE İLE BEBEK ARASINDA DUYGUSAL BAĞ SAĞLIYOR
Normal doğumu tavsiye ettiklerini vurgulayan Başhekim Tekin, "Anne çok daha az cerrahi işleme maruz kalıyor. Doğumdan 1-2 saat sonra taburcu edebiliyoruz. Normal doğum olduğu zaman anne sütü zamanında geliyor ve bebeğiyle duygusal bağı daha kuvvetli oluyor. Daha önce ağrısız doğum imkanları kısıtlı olması nedeniyle çok fazla uygulanmıyordu. Şimdi anestezi uzmanından, ilaçlara kadar her şeyimiz tam olduğu için her hastaya biz sezaryan yerine normal doğumu öneriyoruz. Yeni uygulamaya başladığımız ağrısız normal doğum sayesinde ayda yüzde 30 olan sezaryan sayısını yüzde onlara düşürmeyi hedefliyoruz. Şimdiden büyük bir düşüs sağladık" şeklinde konuştu.

SEZERYAN ANNE VE BEBEK İÇİN TEHLİKELİ
Sezeryanın dünyada çok fazla kabul görmediğine de dikkat çeken Tekin, "Sezeryanla doğum yapan hastalırımıza çok fazla cerrahi müdahele yapılıyor ve en az 20 dikiş atılıyor. Bu hastalarımız yaklaşık 2-3 gün süreyle tedavi altında kalıyor ve bebeğiyle geç bağ kurmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra sezaryanla doğum erken olduğu için anneni sütü geç geliyor. Biz bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesini tavsiye ediyoruz. Sezeryan nedeniyle bu durum tehliyeke giriyor. Bunların yanı sıra ameliyat nedeniyle içeride yapışkanlıklar oluşması, annenin ikinci ve üçüncü bebek dünyaya getirmesini etkiliyor. Dünyaya gelen bebeklerde ise sezeryan nedeniyle akciğer hastalıkları görülüyor. Akciğerlerin daha sağlıklı gelişmesi için sezeryan yerine normal sürede normal doğumun gerçekleşmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. O yüzden tüm hastalarımıza acısız normal doğumu tavsiye ediyoruz. Bu uygulama için ek bir ücret de talep edilmiyor" diyerek sözlerini tamamladı.
Son 1 ay içerisinde sezeryanla ameliyat olmaya gelen bir çok annenin, acısız normal doğum yaptıkları öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri