Ağlamak yerine çözüm üretme yoluna gittik

Adese Alışveriş Merkezleri Genel Müdürü Mustafa Özeskiciler ve Genel Müdür Yardımcısı Sıtkı Erben, gazetemize yaptıkları ziyarette Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Arslan ile bir süre sohbet etti

Ziyarette Adese Alışveriş merkezleri olarak çalışmalarına değinen Özeskiciler, yaptıkları yatırımlar ile sektörde önemli bir yer edindiklerini söyledi. Ülke olarak yaşanan ekonomik krizlerden hiçbir zaman şikayet etmediklerini aksine etkilenmemek için değişik bir çalışma içerisinde olduklarını da belirten Özeskiciler, “Biz krizlerde işçi çıkarma yoluna gitmedik. Ağlamak yerine İttifak ve Adese olarak tam tersine yatırımlarımızı hızlandırdık. Konya’da olduğu gibi Konya dışında da yatırım yaparak istihdam sayımızı artırdık. Çünkü işçi çıkarmakla yapacağınız tasarruf yerine yatırımı artırarak yapacağınız kar oranı daha çok yarar sağlayacağına inandığımız için bu şekilde davrandık” dedi.

Konuşmasında yabancı sermayenin piyasaya bakış açısını da değerlendiren Özeskiciler, “Ticaret sadece İstanbul’dan ibaret değil. Ticaret yönünden Anadolu’da önemli adımlar attık. Bu başarımızı devam ettirmek için değişikliklere mutlaka ayak uydurmak zorundayız. Adese olarak ticarete başladığımız ilk yıllar ile bu gün arasında büyük farklar var. Eskiden raflarda bulunan markalar sınırlı ve belli idi. Ancak şu anda öyle değil. Raflarda bulanan marka sayısı her geçen gün artıyor. Tüm markaları raflara koyma imkanımız yok. Ancak biz Adese olarak her markayı raflarda bulundurmak yerine müşteri odaklı marka bulundurma yoluna gidiyoruz. Müşterimiz hangi marka ürünü istiyorsa onu getiriyoruz” diye konuştu.

Açıklamasının sonunda sektörde çok sayıda firma olduğunu da belirten Özeskiciler, şu görüşlere yer verdi, “Bizim sektörün sahnesinde çok fazla oyuncu var. Her oyuncu sahnede kalmak için mücadele edecek. Ancak dayanıklı olmayan ve müşteri odaklı hizmetlere yönelmeyen firmalar sahneden inmek zorunda kalacak. İttifak ve Adese olarak sahnede kalmak için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yatırımlarımızı ve hizmet ağımızı genişleteceğiz.”

Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’da Özeskiciler ve Erben’in ziyaretinden memnunluk duyduğunu söyleyerek,  Merhaba Gazetesi, Yenigün Gazetesi, Konya Televizyonu ve Furkan FM’in çalışmaları ve yenilikleri konusunda bilgi verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri