AGD’nin gündemi Filistin

Anadolu Gençlik Derneği’nin Gazze ve Kudüs gündemi yoğunluklu programları Konya dahil bütün ülkede devam ediyor…

Anadolu Gençlik Derneği’nin Gazze ve Kudüs temalı yoğunluklu programları sürüyor. Birçok noktada Gazze’de yaşanan soykırım gündeme taşınırken etkinlikler ve pek çok programa imza atılıyor.

Yarım asırdır mazlum coğrafyaların yanında olan Türkiye'nin en büyük gençlik teşkilatı olan Anadolu Gençlik Derneği ( AGD) teşkilatlarının gündemi Gazze, Kudüs ve Filistin. Geçtiğimiz günlerde 600 noktada Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi programları düzenleyerek, Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu bir kez daha gösteren AGD, Şeyh Salih el-Aruri'nin suikast sonucu şehit edilmesiyle meydanlara inerek, gıyabi cenaze namazı ve basın açıklamaları gerçekleştirdi.

TURHAN: “MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ”

AGD Genel Merkez'de yapılan 49. Dönem Ocak ayı Şube Sorumluları ve Şube Başkanları Toplantısı'nda konuşan AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan; Filistin mücadelesine ilişkin olarak da açıklamalarda bulundu. Turhan, Milli Gençliğin yarım asırdır Filistin meselesi için sahada olduğunu hatırlatarak, geçtiğimiz günlerde şehit olan Şeyh Salih el-Aruri ve 7 Ekim’den bu yana şehit olan bebek, çocuk, kadın, erkek, yaşlı tüm Filistinlilerin, ümmetin izzeti için mücadele verdiklerini, açlık, soğuk, bombardıman ve zorlu şartlara rağmen topraklarından vazgeçmediklerini belirterek, Filistinli yiğitlerin bizden beklediği ‘meydanları boş bırakmayın’ sözüne sadık kalacaklarını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri