AGD'den Vali Canbolat’a ziyaret

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak ve yönetim kurulu üyeleri Konya Valisi Yakup Canbolat’ı makamında ziyaret etti.

Mehmet Parlak ziyarette Vali Yakup Canbolat’a derneğin Türkiye, Konya ve 31 ilçesinde gerçekleştirilecek olan Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması hakkında bilgiler verdi. Başkan Parlak, “10 yıldır ilköğretim ve ortaöğretim kategorisinde gerçekleştirdiğimiz Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması vesilesi ile gençlerimizin Peygamber Efendimizin hayatını okumasını, anlamasını ve hayatlarımıza tatbik edilmesini amaç edindik. Bu yılda “Efendimizin İzinde” sloganı ile Türkiye’deki tüm il ve ilçelerde   ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan gençlerimize hem kitap okumalarını hem de Efendimizin hayatını öğrenmelerini hedefliyoruz” dedi.

Günümüzün, gençlerimiz açısından en temel ihtiyaçlarının başında yüce dinimizin ve kültürümüzün önemli dinamiklerinin ve bunları çağlara aktaran yüce şahsiyetlerin hayatının okunması ve anlaşılmasının geldiğini ifade eden Parlak, şöyle konuştu: “Bu hedefin başında da Yüce Rehberimizin Efendimizin hayatı gelmektedir. İlköğretim ve Ortaöğretim olarak iki kategoride gerçekleşecek Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmasının duyurumu yapıldığı ve müracaatlar alınmaya başlandı. Müracaat eden kardeşlerimiz tüm Türkiye’de eşzamanlı olarak 17 Aralık’ta yarışmaya girecekler. Dereceye giren kardeşlerimize Anadolu Gençlik Derneğinin 42. Çalışma dönemi anısına 142 adet ödül verilecek. Ayrıca www.efendimizinizinde.com adresinden de başvurular yapılabilecek.” Parlak, ödül töreninin 31 Aralık’ta Mekke’nin Fethinin yıldönümünün kutlanacağı Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezindeki programda takdim edileceğini söyledi. Vali Canbolat ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek bu ve benzeri çalışmaları desteklediklerini kaydetti.

Gençlerimizin daha çok okumalarının araştırmalarının gerekliliğine vurgu yapan Vali Canbolat, gençlerimizi her zaman bir üst çıtaya yükseltecek, kendilerini daha iyi geliştirebilecek ve kendilerini gelişim için biraz daha zorlayacakları çalışmalara önem vermeleri gerektiğini vurguladı. Çalışmaya ve okumaya büyük önem verilmesi gerektiğini söyleyen Canbolat, gelişimin rahatlıkla değil zorlanarak, fedakârlık yapılarak kazanılabileceğini ve gençlerimizin buna dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti. Mehmet Parlak ziyaret sonunda Vali Yakup Canbolat’a Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmasının yapılacağı kitapları hediye etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri