AGD’de bayrak değişimi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi’nde devir teslim töreni gerçekleşti. AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç görevi Durmuş Ali Karaya ’a devretti

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi’nde İl divan toplantısı Özel Gençlik eğitim kurumlarında gerçekleştirildi. Divan toplantısında Ceylani Kılıç resmi olarak görevini Durmuş Ali Kara’ya devretti. Devir teslim töreninde konuşan Eski AGD Konya Şube Başkanı ve AGD Konya Bölge sorumlusu Ceylani Kılıç, “Bu zaman kadar insanlığın Saadeti ve geleceğimizin aydınlığı gençlerimiz için var gücümüzle çalıştık. Bugün bayrağı devretme zamanı. Yeni başkanımıza yardım etmeye Milli Görüş davasının tüm dünya hâkim olması, yeni bir dünya hayali için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

MİLLİ GÖRÜŞ BU MİLLETİN RUH KÖKÜDÜR

Özel Gençlik eğitim kurumlarında gerçekleştirilen divan toplantısına çok sayıda dernek üyesi ve genç katıldı. Divan toplantısında konuşan Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Milli Görüş, bu toprakların ruhundan çıkan bir çilenin, bir ideolojinin, bir davanın adıdır. Bu dava İslam davasıdır. Tüm tavır, düşünce, metot ve çalışmalarını İslam'ın verdiği ruh ile şekillendirir. Merhum Erbakan hocamızın ifadesiyle Milli Görüş, "Bu milletin inancı, tarihi, kimliği, ruh köküdür" Şanlı bir tarihten sonra gelen zor zamanlarda Müslüman Olmanın, Müslüman kalmanın, Müslümanca Yaşamanın ve Müslümanca Ölebilmenin mücadelesidir bu anlayış ile davamıza sahip çıkyor bu inac doğrultusunda çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HAYRA MOTOR, ŞERRE FREN OLACAĞIZ

Anadolu Gençlik Derneği olarak her zaman iyi ve doğrunun hâkim olması için çalışacaklarını belirten Kara, “İnsanların hali bir gemide yolculuk yapan insanların hali gibidir. Kimisi geminin üst kısmında güvertede, kimisi altında kamaradadır. Alt kısımda ki insanlar su ihtiyaçlarını karşılamak için gemiyi delmek isterler. Eğer üst taraftakiler gemiyi delmelerine müsaade edecek olurlarsa hep beraberce batacaklar, eğer engel olacak olurlarsa hep beraberce karaya çıkacaklar. Bizler bu hadisi şerif ışığında hayra motor, şerre fren olacağız inşallah. Tüm insanlığın saadeti için çalışmak zorundayız. Sefer bizden zafer Allah’tandır. Siyeri nebi çalışması ile binlerce gencimiz Efendimiz sav nin hayatını tanımış oldu. Efendimiz (s.a.v.) Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim buyuruyor. Gençlerimizin en güzel insanın ahlakıyla ahlaklanması için yarım asırdır çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz inşallah. ilçelerimiz 92 sınav noktasında beş bine yakın gencimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Önümüzde süreçte yaz etkinlikleri için hazırlıklarımızı başlatmamız gerekmektedir. Her bir gencimiz geleceğimiz için büyük önem arz etmektedir. Yaz dönemi gençlerimizin kalbine dokunmak, Kur’anı sevdirmek için bir fırsattır. Bu yıl eğlenirken öğreniyoruz mottosunu kullanacağız” diye konuştu.

GENÇLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR

Gençlik çalışmalarına çok önem verdiklerini dile getiren Kara sözlerini şöyle tamamladı: “Ortaokul, lise, üniversite ve ilçelerimizin emrindeyiz. Çünkü bir neslin ihyası ve inşası, gençlerimizi eğitmekten geçer. Gençlerimizle iletişim kurmada klasik çalışmalarımızın yanında zamanın getirdiği araçları da değerlendirmeliyiz. Robotik kodlama atölyesi, sanat atölyeleri, uygulama yazılımları gibi farklı farklı alanlarda gençlerimizin sosyal yönlerini güçlendirmeli, geleceğe hazırlamalıyız. Bir kişinin hidayetine vesile olmak üzerine güneşin doğup battığı toprakların fethinden daha kıymetlidir. Her gencimizi İslam üzere fethine talip olan AGD Konya’mızın kıymetli teşkilatı, fatihleri şuan da karşımızda, Gençlerimizden ümit varız, ümmetin gençlerinden ümit varız, Konya’mızın gençleri nehirlerin akışlarını değiştirecek biiznillah, İslamın mesajları ile zulümler bitecek, bitireceğiz Allah’ın izniyle.”

Divan raporlarının sunulmasının ardından Ezgi sanatçısı Ammar Acarlıoğlu konser verdi

HAMDİ BUĞUR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri