AGD Yaz Etkinlikleri dolu dolu geçiyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi tarafından her yıl düzenlenen yaz etkinlikleri etkinlikler ve sosyal faaliyetler ile devam ediyor

“Yaz Bizimle Bir Başka” sloganıyla başlayın AGD Konya, ‘Yaz Etkinlikleri’ 2 bin öğrenci ile devam ediyor. Anadolu Gençlik Derneği Karatay temsilciliği Yaz Etkinliklerinde eğitim alan öğrencileri yerinde ziyaret eden Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Yaz etkinlikleri ile alakalı gazetemize açıklamalarda bulundu “Gençlerimizin teknoloji bağımlısı olarak dönüştürüldüğü ve yalnızlaştırıldığı bir süreci görmekteyiz. AGD Konya şubesi olarak Yaz-Et çalışmalarımız ile birlikte ahlak ve maneviyatı önceleyen nesiller yetiştiriyoruz” dedi.

SADECE YAZ AYLARINDA DEĞİL TÜM YIL ÇALIŞIYORUZ

Anadolu Gençlik Derneği olarak gençler için yılın her günü ve her zamanı çalıştıklarını belirten Ceylani Kılıç, “Şube olarak genç dinamik ve donanımlı kadrolarımız ile birlikte geleceğin aydınlık Türkiye’sini inşa edici, kararlı adımlar atma gayretindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bu yılda Geleneksel Yaz Etkinlikleri programımızı başlattık. Yapacağımız bu programlarda gençlerimizle nitelikli vakit geçirmek suretiyle onların bireysel, sosyal ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunmaya gayret edeceğiz.

HEDEF GÜZEL AHLAKLI NESİLLER YETİŞTİRMEK

Anne ve babaların çocuklarına bırakacağı en güzel mirasın güzel ahlak olduğunu vurgulayan Kılıç, her daim ‘önce ahlak ve maneviyat’ düsturuyla ilerlediklerinin altını çizerek, “Ahlak kişinin kendi için istediğini kardeşi için de istemesidir, kişinin kendi için istemediğini kardeşi için de istememesidir. İmam Gazali der ki; ‘Eğri ağacın doğru gölgesi olmaz’. Yani netice itibarıyla bizim çocuklarımız, bizim gölgelerimizdir. Eğer biz düzgün olursak çocuklarımız da düzgün olur, eğer bizde yamukluk, bir eğrilik varsa, o eğrilikten doğru bir gölge beklememiz doğru olmaz” dedi. Kılıç, yaz etkinliklerinin hedefinin bilinçli bir nesil yetiştirmek olduğunu belirterek, “Müslüman bir ailede ebeveynlerin görevi güzel ahlaklı nesiller yetiştirmektir. Ahlak, kişinin yeryüzünde ne varsa öncelikle hepsini bir emanet olarak görmesidir. Yaz etkinliklerimizde hedefimiz bütün bu emanetlerin hakkını gözetme gayretinde nesiller yetiştirebilmektir” dedi.

YAZ ETKİNLİKLERİMİZİ EN İYİ ŞEKLİDE NETİCELENDİRECEĞİZ

AGD Karatay İlçe Başkanı Mehmet Çelik ise, “Karatay Temsilciliği olarak olarak Yaz-Et çalışmalarımız ilk günkü heyecanımız ile birlikte devam ediyor. Gençlerimizin yazı daha iyi değerlendirmeleri ve aynı zamanda eğlenerek öğrenmeleri adına eğitimlerimiz sosyal sportif faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu vesile ile çocuklarımıza Kuran’ı sevdirme ve güzel arkadaşlıklar edinme fırsatı sunuyoruz. Gençlerimizin seveceği, velilerimizin ise beğeneceği bu eğitim çalışmalarımıza inşallah en iyi şekilde nihayete erdireceğiz” diye konuştu.

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri