AGD - KTO Karatay Üniversitesi arasında işbirliği

KTO Karatay Üniversitesi ile AGD arasında “Lisansüstü eğitim”de işbirliği protokolü imzalandı. AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Konya’daki ticaret erbabının eğitime verdiği destek önemli” dedi

KTO Karatay Üniversitesi ile Anadolu Gençlik Derneği (AGD) arasında “Lisansüstü eğitim işbirliği” protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile Anadolu Gençlik Derneği mensupları KTO Karatay Üniversitesi tarafından sunulan lisansüstü programlardan yüzde 30 indirimle yararlanacak. 3 yıl süresince geçerli olacak protokolün imza töreni üniversite rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Milli Gençlik Vakfı (MGV) - AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Genel Başkan Yardımcıları ile Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak katıldı.

KARATAY MEDRESESİ İDEALLERİNE SAHİBİZ

Toplantıda üniversite hakkında bilgi veren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “Üniversite ismimiz Karatay Medresesi’ne izafeten verilmiştir. Medrese 1251 yılında kuruluyor. 1914 yılına kadar eğitim-öğretime devam ediyor. Gemi battığı yerde aranır anlayışı ile, buradan filizlenir diyerek üniversite olarak yola koyulduk. Konya Ticaret Odası (KTO) Türkiye’nin ilk odalarından bir tanesi. 20 bin üyesi var. Bu güçle 2009 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. 38 tane lisans, ön lisans programımız var. 27 tane lisansüstü programımız var, tezli, tezsiz ve doktora olmak üzere. Yaklaşık 8 bin öğrencimiz var. Kalabalık bir üniversite olma çabasında değiliz. Karatay Medresesi’ndeki idealleri taşıyoruz. Geleceğe dönük bilimsel hedefler ile bunu taşıyoruz” ifadelerine yer verdi. Yüksek lisans programlarının 18 bin TL olduğunu, doktora programlarının ise 20 bin TL olduğunu belirten Sade, bazı bölümlerde farklılıklar olabileceğini ve başarılı öğrencilere burs verdiklerini ifade etti.

LİSANSÜSTÜNÜ TEŞVİK EDİYORUZ”

AGD Genel Başkanı Salih Turhan da konuşmasında Sade’ye ve KTO yetkililerine teşekkür ederek, “Milli Gençlik Vakfı 1975 yılında kuruldu ve bugüne kadar önemli çalışmalar ortaya koydu. Bunları yaparken bir şeylerin eksikliğini hissettik. Gençlerimizi mesleklerine hazırlıyorsunuz ama meslekten sonra bir donanım sürecine ihtiyaç var. Hem yüksek lisans hem doktora çalışmalarında, lisansta öğrenilen bilgiyi daha iyi hale getirmek ve kullanmak, yeni bir şey ortaya koymak gerektiği ile ilgili bir ihtiyaç olduğunu fark ettik. 3 yıl önce, yapılanmamız olan 81 ilde ve 20 ülkede, lisansüstü eğitim komisyonlarımızı kurduk. Şükürler olsun her yıl ortalama 500’e yakın gencimizi lisans ve doktora sürecine dahil ediyoruz. İstanbul’da 2, Ankara’da 1 üniversitemizle, bugün de KTO Karatay Üniversitemiz ile bir sözleşme imzaladık. Bir medeniyet mücadelemiz, tasavvurumuz var. Bundan 100 yıl önceki döneme baktığımızda batıyı taklit eden, Batı uygarlığının ortaya koymuş olduğu bakış açısını bir medeniyet gibi düşünmeye başlayan bir anlayış vardı. Ama şükürler olsun, artık hem üniversitelerimiz, hem de STK’larımız medeniyet açısından önemli, kökü ile irtibatlı bir tasavvura sahipler. Konya’daki 20 bin civarındaki ticaret erbabının el birliği ile eğitime destek vermesi çok önemli. Böyle bir işbirliğinden dolayı memnun olduk” ifadelerine yer verdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri