AGD Konya’dan gençlere davet

AGD Selçuklu Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Ülkemizin gelişmiş bir toplum olmasını istiyorsak, kullanılan teknikleri değiştirecek araçlar ve teknolojide uzmanlaşacak yetenekli gençlerimize ihtiyacımız var” dedi. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Selçuklu Şube Başkanı Durmuş Ali Kara tarafından derneğin şube binasında “Robotik Kodlama Atölyesi” konulu bir basın toplantısı düzenlendi. Başkan Kara, “Şahi Atölyesinde Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve Anadolu Gençlik Derneği(AGD) olarak gençlerimizin teknolojiyi sadece kullanan değil teknolojiyi üreten olmaları hedefleyerek Robotik Kodlama Atölyesini gençlerimizin hizmetine sunduk.
Atölyemize ‘ŞAHİ’ ismini verdik” dedi.
ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE
“İstedik ki gençlerimiz de bazı alışkanlıklarını yıksın” diyen Kara, daha sonra şunları söyledi: “Aşılmaz ve geçilmez olan Bizans surları, nasıl büyük komutan Fatih Sultan Mehmet Han mühendisliğinde üretilen Şahi topu ile geçildi, bir devir kapandı. Bir devir açıldı. Günümüzde de teknolojiyi kullanan ve üretme hayalleri olmayan zihin kalesinin duvarları ŞAHİ ATÖLYESİ ile yıkılacaktır. Bu becerileri öğrenmek sadece geleceğimiz için önemli değildir. Ülkemizin geleceği için de çok önemlidir. Ülkemizin gelişmiş bir toplum olmasını istiyorsak, kullanılan teknikleri değiştirecek araçlar ve teknolojide uzmanlaşacak yetenekli gençlerimize ihtiyacımız var. Bütün bu sebeplerden dolayı tüm gençlerimizin bu çalışmada yer alması çok önemlidir. Online oyun indirip oynamak mı, yoksa yeni bir oyun yapmak mı? Yeni bir uygulama kullanmak mı, yoksa onun tasarımında yer almak mı? Telefon ile zaman geçirmek mi, program tasarlamak mı?”
BAŞVURUNUN ARDINDAN MÜLAKATA ÇAĞRILACAKLAR
Hiç kimsenin bilgisayar mühendisi yada yazılım mühendisi olarak doğmayacağını söyleyen Kara, “Elimize geçen fırsatı değerlendirmek, mücadele etmek ilaveten biraz matematik ve bilim ile başaramayacağımız hiçbir iş yoktur. Şimdi bu fırsatı yakalama imkanınız var. Kimsenin yapamazsınız veya olmaz demesine izin vermeyin. Kendiniz için ve ülkemiz için bu çalışmada yer almak hususunda acele edin. Teknoloji üretmeyi hedefleyen gençlerimiz ile yaşanabilir Türkiye'mizi daha güçlü hale getirecek nesiller için bize katılabilirsiniz.
6-18 yaş aralığında ki erkek öğrencilerimiz 08.03.2020 tarihine kadar bahar dönemi başvurularınızı adresinden yapabilirsiniz.
Gençlerimiz başvuru yapmalarının ardından mülakat için çağrılacaklardır. Mülakat sonuçları 11.03.2020 tarihinde açıklanacaktır. Kısa vadede algoritma mantığını gençlerimize öğretmeyi ve programlamanın temellerini oluşturmayı hedefliyoruz. Orta vadede block kodlarla bir robotu yönetme ve Arduino Eğitimleri verilecektir. Uzun vadede sanayi üretim tesislerinde ki ihtiyaçlara yönelik profesyonel çalışmalar yapılacaktır” şeklinde konuştu.
HÜSEYİN BOSTAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri