AGD Konya’da görev değişimi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi’nde devir teslim töreni gerçekleşti. AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, görevi Ceylani Kılıç’a devretti

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi’nde devir teslim töreni gerçekleşti. Devir teslim törenine Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, Bölge Başkanları Mehmet Demirel ve Bekir Bilgiç'in yanı sıra; Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam, Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, Saadet Partisi eski il Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, eski Karatay Belediye Başkanı Mehmet Şen, ÖĞ-DER Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın ve çok sayıda davetli katıldı. AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, görevi Ceylani Kılıç’a devretti.

FİDAN YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİM

Devir teslim töreninde konuşan AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, 1984 yılından bu yana Milli Görüş teşkilatlarında görev aldığını belirterek, “Ziraat Fakültesi’ndeki öğrencilik yıllarından bu yana bu davanın içerisindeyim. Mehmet Parlak, 6 yıldır aktif olarak görev yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu devir teslim sürecini çok iyi organize etti. İlk defa bu kadar geniş katılımlı devir teslim yapıldı. Gücümüz yettiği kadar bu dava için çalışacağız. 30 yılı aşkındır Mehmet Şen başkanımız da burada görev yaptı. Cenab-ı Allah ateşten gömleği giydirdi. Süreç çabuk gelişti. Genel Başkanımız Ankara’ya davet etti. Halef-selef birlikte gittik. Bu da ayrı bir güzellik. Orada bir fotoğraf çekindik. Bu fotoğraf facebookta paylaşıldı. Fotoğrafta Mehmet Başkanımız gülümsüyor. Çünkü görevini başarıyla yerine getirmenin mutluluğu vardı. Genel başkanımız gülümsüyordu. Fakat ben biraz gergindim. Ateşten bir gömlek giydim. Dünyanın kurtuluşu Milli Görüş harekatıyla olacaktır. Kutsal bir görev herkese nasip olmaz. Belediyede uzun yıllar park bahçe içinde çalıştım. Soranlara diyorum; “fidan yetiştiriyordum, fidan yetiştirmeye devam ediyorum“ diyorum. Hepinizi saygılar sunuyorum” dedi.

3 HARİTANIN HAKKINI VERECEĞİZ

Eski AGD Konya Şube Başkanı ve AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Parlak da konuşmasında şunları söyledi: “Bugün devir teslim yaparken hem üzünlüyüz hem de gururluyuz. Allah’a şükürler olsun. Bizden daha iyi hizmetler yapacak bir ağabeyimize yıllardır bu teşkilatımızın içerisinde görev yapmış Ceylani Kılıç’a görevi devrettik. 3 harita yaptırmıştık. Bu haritaların ilki 31 ilçenin de bulunduğu Konya haritasıydı. Her sabah geldiğimizde haritaya bakarak, hangi ilçede eksiğimiz var ona bakardık. İkincisi Türkiye haritasıydı. Sevdamız Türkiye diye bir sloganımız var. Yaptığımız işlerin Türkiye’nin geneline ulaşması için çalıştık. Hedefimiz bu. Üçüncü olarak da dünyaya haritasını oraya yaptırdık. Yaptırma sebebimiz ise yeni dünya bir hedefimiz var. Her gün bu haritayı gördükçe daha çok çalışmamız gerektiğini söylüyorduk. İnşallah 3 haritanın hakkını belki veremedik. Ama bundan sonra vermeye çalışacağız.“ Göreve ilk geldiklerinde Alaeddin Camii’ndeki Selçuklu Sultanlarının mezarlarını ziyaret ettiklerini hatırlatan Parlak, “Bu sultanlar bu bölgenin geçmişte istilaya uğramaması için mücadele ettiler. Alaaddin’deki sultanları ziyaret ettik. Daha sonra Ladikli Ahmet Efendi’yi ziyaret ettik. Ve o gün duamızı yaptık. Manevi ve maddi fetihler için dua ettik. Davamıza hizmet etmiş büyüklerimizi ziyaret ettik. İstişarelerle bugüne kadar görev yaptık. AGD bu zaman zarfında Meram Arifan Yurdu kazandı, Huzur Arifan Yurdu kazandı. Bosna Arifan Yurdumuzu hizmete açtık. Gençliği hedef alan çalışmalar yaptık. MİLKO ve İl Teşkilatımızla koordineli bir şekilde çalıştık. Yusuf Güneş, Sahip Eke, Mehmet Şen, Lütfi Yalman ve isimlerini sayamadığımız başkanlarımız da bu bayrağı bugüne kadar getirdiler. Biz de inşallah bu süreçte Ceylani başkanımıza devrettik. Biz buranın sahibi değil emanetçisi olarak görev yaptık. Cenabı Allah yar ve yardımcınız olsun. Genel merkezimizde çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

MUHARREM DURSUN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri