AGD Karatay salona sığmadı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karatay Temsilciliği, 31 Aralık akşamı Mekke’nin Fethi’ni ‘İnsanlığa Bir İnşirah’ mottosuyla gerçekleştirdi. Vizyon Garden Düğün ve Kongre Merkezi’ndeki etkinliğe ilgi yoğun olunca, kalabalık adeta salondan taştı

Anadolu Gençlik Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Mekke’nin Fethi’nin yıldönümü kutlamaları aynı heyecanla devam ediyor. Bu doğrultuda Mekke’nin Fethi’nin 1391. Yıldönümü etkinlikleri Türkiye genelinde AGD Şubeleri tarafından yapılan organizasyonlarla kutlandı. Konya’da bu yıl ilk defa diğer yıllardan farklı olarak merkez, Selçuklu, Meram, Karatay ve taşra ilçeleri birbirinden bağımsız programlar yaptı.
AGD Karatay Temsilciliği de Mekke’nin Fethi’nin 1391. Yıldönümü’nü Karatay Karaaslan Hadimi Parkı yakınlarında bulunan Vizyon Garden Düğün ve Kongre Merkezi’nde düzenlediği etkinliklerle kutladı.


Çok sayıda vatandaşın ilgi ile takip ettiği programın açış konuşmasını AGD Karatay Temsilcisi Mehmet Çelik yaptı. İslam alemi için büyük bir öneme haiz olan Mekke’nin Fethi’nin 1391. Yıldönümü’nü aynı ruh ve aynı heyecanla kutlamak için teşkilat olarak günler öncesinden hazırlıklarını yapmaya başladıklarını belirten Mehmet Çelik, “Bu özel günde siz kıymetli misafirlerimizle bu salonda birarada olmak bizim için büyük bir mutluluk. Bugünün bizdeki önemi Mekke’nin Fethi’nin, o büyük fethin, İslam sancağının daha geniş bir coğrafyada dalgalanmasını sağlayan ve yeni fetihler için yol gösterici olan Mekke’nin Fethi’ni kutlamak üzere birarada bulunmaktır. Rabbim fetih ruhumuzu her daim canlı kılsın. Bizi bu ruh ile yaşayıp son nefesimize kadar cihat edebilmeyi bizlere nasip etsin” diye konuştu.


Açış konuşmasının ardından her Salı Aziziye Camii’nde sohbet veren İbrahim Anar Hoca’nın Mekke’nin Fethi konulu sohbeti dinlendi. İbrahim Anar Hoca, Mekke’nin Fethi’nden önceki durumu, fethe giden süreci, Mekke’nin neden fethedilmesi gereken bir yer olduğunu, fetihten sonra yaşanan gelişmeleri ve bu fetihle birlikte insanların nasıl akın akın Müslüman olmaya geldiklerini anlattı.
Ardından Türkiye genelinde düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında hem Konya hem de Türkiye birincisi olan Doğu Türkistanlı Hafız Şemsettin Aksuvat’ın Fetih Suresi’nden okuduğu ayetlerle kulakların pası silindi.
Katılımın oldukça yoğun olduğu programın sunuculuğunu yapan Harun Çelikel ise okuduğu şiirlerle etkinliğe renk kattı.


Gecenin sonunda ise Konya’nın yetiştirdiği önemli seslerden, ezgi ve ilahi sanatçısı Gökhan Kırlangıç sahne aldı. Gökhan Kırlangıç, seslendirdiği birbirinden güzel ezgi ve ilahilerle salonu coştururken, AGD Karataylı gençler ise sloganlarla fetih neslinin burada olduğunu dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri