AGD gençlere yuva oluyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Merhaba Gazetesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Merhaba Gazetesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu. AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Liseler Komisyonu Başkanı Durmuş Ali Kara ve Teşkilat Başkanı Esat Ergener'den oluşan AGD heyetini, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut ve Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan karşıladı.

Ziyarette AGD'nin faaliyetleri hakkında bilgi veren AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, "Konya'ya gelen yabancı öğrenciler, Milli Görüş hareketi hakkında bilgi almak istiyor. Onlara kendi ağzımızdan Milli Görüş hareketini ve Merhum Necmettin Erbakan Hocamızı anlattığımız zaman bizlere bunun İngilizce olarak yazılı bir dökümanı olup olmadığını soruyorlar. Bizler de araştırmalarımız sonucunda Milli Görüş hareketini anlatan İngilizce bir kaynak bulamadık. Bu haraketi anlatan 'Davam' gibi kitaplar bırakın İngilizce'ye, 30 dile çevrilmesi gereken bir kitap. Bu yönde çalışmaların yapılması gerekmektedir" dedi.

TATİL DOLU DOLU GEÇTİ

Siyer-i Nebi yarışması hakkında da bilgi veren Parlak, "Yarışmaya Türkiye genelinde 150 bin, Konya'dan 10 bin öğrenci katıldı. Bu rakamlar bizleri memnun etti. Bunun dışında 15 tatil dönemini dolu dolu geçirdik. Gençlik kampları yaptık. Türkiye'deki diğer şubelerden misafirleri ağırladık. 'Bahanesi Kitap' adı altında okuma grupları oluşturduk. Cansuyu Derneği ile ortaklaşa Suriyeli mültecilere yönelik yardım kampanyası başlattık. Mültecelirin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerin araştırmasını yaptık. Mültecilerin en çok ihtiyaç duyduğu şeyler arasında temizlik maddesi, giyecek, ısıtıcı ve çocukla riçin oyuncak olduğunu gördük. 1 Mart'ta Erbakan Hocamıza yönelik hatim çalışması yapacağız. Anadolu Gençliği Futbol Turnuvası düzenleyerek, çalışan kesimdeki gençlerimizi de unutmadık. Turnuvanın kayıtları geçen hafta başladı. Şu ana kadar 30 takım başvurdu. 100'ün üzerinde takım bekliyoruz. Mart ayında Çanakkale şehitleri için bir programımız olucak. Çalışmalarımız tüm hızıyla bu şekilde devam edecektir. Var olan faaliyetlerimizi güçlendirmenin yanında yeni projeler de üreteceğiz" diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut da, AGD heyetine zorlu çalışmalarında başarılar diledi.

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri