AGD çocukları bilinçlendiriyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, geleneksel hale getirdiği “Zamansız ve Mekansız Okumalar” kitap etkinliğiyle Kültürpark'ta çocuklar ile bir araya geldi. Çocuklara kitap okutturuldu

Etkinliğe AGD Konya Şubesi Teşkilatlanma Birim Başkanı Esat Ergener, AGD Konya Şubesi Orta Okullar Komisyonu Başkanı Hicret Bulut ve çok sayıda AGD'li çocuk katıldı. AGD Konya Şubesi Orta Okullar Komisyonu Başkanı Hicret Bulut, kitap okuma etkinliğinin 3 yıldır düzenlendiğini ve geleneksel hale getirildiğini belirtti. Gençlerin ve çocukların kendileri için çok değerli olduğunu aktaran Bulut, “Etkinliğimizi farklı noktalarda yapıyoruz. Çocuklarımızı ahlaklı ve maneviyatına düşkün bir şekilde yetiştirmek için çabalıyoruz. Etkinliğimize ilgi hayli yüksek oluyor. Veliler, kendi çocuklarının okuma alışkanlığı kazanması için bizleri tercih ediyor” dedi.

ADALETİN TESİSİ İÇİN BURADAYIZ

Yatılı Yaz Etkinlikleri öğrencisi Zahid Büyükkapancı da AGD'nin yeni bir dünyayı kuracak bir gençlik için yola çıktığını kaydetti. Büyükkapancı, “Yeryüzünde iyinin, güzelin, faydalı olanın, adaletin tesisi için çalışan, hakkı üstün tutan, nefis terbiyesini esas alan, önce ahlak ve maneviyat düsturu ile çalışan, ülkemizdeki gençlerin tamamına hitap eden bir yapılanmadır” şeklinde konuştu. Neden bu etkinlikte yer aldıklarına dair de ifadeler kullanan Büyükkapancı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan ve adaleti zulümden ayırt edebilmek için buradayız. Kendine, topluma, çevreye ve Rabbine karşı sorumluluk bilincimizin gelişmesi için buradayız. Tarihimizi bilmek, yaşadığımız zamanın künhüne varabilmek ve gelecek tasavvuru yapabilmek için AGD tercihimiz. Can taşıyan bütün varlıklara karşı merhamet hissiyle, eşyaya karşı estetik kaygısı ile, çevreye karşı koruma duygusu ile yaklaşabilmek için buradayız.”

ZAMANSIZ VE MEKANSIZ OKUMANIN GAYESİ VAR

Zamansız ve mekansız okuma etkinliğinin bir gaye için yapıldığını da kaydeden Büyükkapancı, “Yıldızları, ayları, güneşi, dağları, ovaları, denizleri, nehirleri, toplumu, şehirleri, insanı, kitabı anlamlandırabilmek için okuyoruz” diye konuştu. “En küçüğünden en büyüğüne yapılan her işin en güzel şekilde neticelendirilmesi gerekiyor” diyen Büyükkapancı, “Büyük ideallerin peşinde koşarken ayrıntılara takılıp kalmayan ve ayrıntıları ıskalayıp da estetikten, zerafetten, saygıdan yoksun tutumlar sergilememek lazım. Görünüşte bir iyiliğin kalpte alemlerin rabbinin hoşnutluğunu kazanmaya yönelik olmadığında gösterişten öteye bir anlam ifade etmediğini idrak etmeliyiz. Yaşamın tüm alanlarında bütün söz ve davranışlarında sadece ve sadece alemlerin rabbinin hoşnutluğunu arayan bir genç yetiştirmektir” açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri